Producers from Estonia were successful in The Open Finnish Championship in Food Craftsmanship
Baltic food craftsmanship has long traditions and is known for its innovation and high quality. That was proved also last fall, when The Open Finnish Championship in Food Craftsmanship was arranged for the second time in Ekenäs, Raseborg. The competition was open for Nordic and Baltic producers and seven products from the Baltic countries took part this time.
Elina leipoo knäkei suurella sydämellä
"Kaunis käsityötaitoa henkivä ulkomuoto. Rapea koostumus. Moninainen tasapainoinen makumaailma."
Moni matkailija valitsee matkakohteensa ruokatarjonnan perusteella
Joka kolmas suomalainen valitsee ulkomaan matkakohteen ruokatarjonnan perusteella. Näin tekevät erityisesti nuoret, opiskelijat, liikematkustajat, johtavassa asemassa olevat ja pääkaupunkiseudulla asuvat.
Kotimaan matkakohteen ruokatarjonnan perusteella valitsee peräti 27 prosenttia suomalaisista..
Tiedot ilmenevät Matkamessujen Kantar TNS:ltä tilaamasta tutkimuksesta, jonka tulokset edustavat Suomen väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimus julkaistiin tammikuussa Matka 2017-messujen yhteydessä.
Trendi tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös ruoka-artesaaneille.
Ruoka-artesaanit - uusi kasvava ammattiryhmä
Sari Lahokoski on yksi Ruoka-artesaanikoulutuksen osallistujista. Koulutus tapahtuu Yrkeshögskolan Novian Rannikon Ruoka-hankkeen puitteissa ja seuraava koulutus alkaa elokuussa 2017.
Kasvihuoneviljelijä, ruoka-artesaani ja kultamitalisti
Diana ja Johan Kinos osallistuivat ensimmäiseen Suomessa järjestettyyn artesaaniruokakoulutukseen 2013. Diana sanoo koulutuksen olleen lähtölaukaus omille tuotteille. -Emme koskaan olisi päässeet näin pitkälle ilman tuota koulutusta!
Yritysvierailu 11.10.2016 - Rekolan Panimo ja Ekta Bryggeri
Artesaaniruuan SM-kilpailun ohjelmaan kuului myös yritysvierialuja paikallisiin yritysiin. Tiistai-iltapäivällä osallistujat jakaantuivat kolmeen ryhmään ja lähtivät tutustumaan lähiseutujen yrityksiin oppaiden johdolla. Ensimmäinen ryhmä suuntasi vanhaan lihantarkastusrakennukseen, jossa toimii nykyään lihakauppa ja ravintola. Toinen ryhmä pääsi tutustumaan leipomoon ja juustolaan, ja kolmas ryhmä kiertelemään paikallisiin panimoihin.