Makuaistit hereillä Artesaaniruoan SM-kilpailussa

Kirjoittanut » Heidi Barman-Geust pvm 22 maaliskuu 2018

A1

Elintarvikepakkaus on tunneasia

Kirjoittanut » Heidi Barman-Geust pvm 21 maaliskuu 2018

 

Producers from Estonia were successful in The Open Finnish Championship in Food Craftsmanship

Kirjoittanut » Heidi Barman-Geust pvm 15 tammikuu 2018

Baltic food craftsmanship has long traditions and is known for its innovation and high quality. That was proved also last fall, when The Open Finnish Championship in Food Craftsmanship was arranged for the second time in Ekenäs, Raseborg. The competition was open for Nordic and Baltic producers and seven products from the Baltic countries took part this time.

Uusi uutiskirje ilmestynyt!

Kirjoittanut » Heidi Barman-Geust pvm 21 joulukuu 2017

Lue uutiskirje! 

Elina leipoo knäkei suurella sydämellä

Kirjoittanut » Heidi Barman-Geust pvm 12 joulukuu 2017


"Kaunis käsityötaitoa henkivä ulkomuoto. Rapea koostumus. Moninainen tasapainoinen makumaailma." 

Uusi uutiskirje ilmestynyt!

Kirjoittanut » Heidi Barman-Geust pvm 19 kesäkuu 2017

Uusi uutiskirje ilmestynyt. Lue uutiskirje tästä!

Moni matkailija valitsee matkakohteensa ruokatarjonnan perusteella

Kirjoittanut » Mona Salama pvm 19 helmikuu 2017

Joka kolmas suomalainen valitsee ulkomaan matkakohteen ruokatarjonnan perusteella. Näin tekevät erityisesti nuoret, opiskelijat, liikematkustajat, johtavassa asemassa olevat ja pääkaupunkiseudulla asuvat.
Kotimaan matkakohteen ruokatarjonnan perusteella valitsee peräti 27 prosenttia suomalaisista..
Tiedot ilmenevät Matkamessujen Kantar TNS:ltä tilaamasta tutkimuksesta, jonka tulokset edustavat Suomen väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimus julkaistiin tammikuussa Matka 2017-messujen yhteydessä.

Trendi tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös ruoka-artesaaneille.B butik

Ruoka-artesaanit - uusi kasvava ammattiryhmä

Kirjoittanut » Mona Salama pvm 23 tammikuu 2017

Sari Lahokoski on yksi Ruoka-artesaanikoulutuksen osallistujista. Koulutus tapahtuu Yrkeshögskolan Novian Rannikon Ruoka-hankkeen puitteissa ja seuraava koulutus alkaa elokuussa 2017.

Kasvihuoneviljelijä, ruoka-artesaani ja kultamitalisti

Kirjoittanut » Mona Salama pvm 8 joulukuu 2016

Diana ja Johan Kinos osallistuivat ensimmäiseen Suomessa järjestettyyn artesaaniruokakoulutukseen 2013. Diana sanoo koulutuksen olleen lähtölaukaus omille tuotteille. -Emme koskaan olisi päässeet näin pitkälle ilman tuota koulutusta!

Yritysvierailu 11.10.2016 - Rekolan Panimo ja Ekta Bryggeri

Kirjoittanut » Mona Salama pvm 21 lokakuu 2016

Artesaaniruuan SM-kilpailun ohjelmaan kuului myös yritysvierialuja paikallisiin yritysiin. Tiistai-iltapäivällä osallistujat jakaantuivat kolmeen ryhmään ja lähtivät tutustumaan lähiseutujen yrityksiin oppaiden johdolla. Ensimmäinen ryhmä suuntasi vanhaan lihantarkastusrakennukseen, jossa toimii nykyään lihakauppa ja ravintola. Toinen ryhmä pääsi tutustumaan leipomoon ja juustolaan, ja kolmas ryhmä kiertelemään paikallisiin panimoihin.