MarmeladKompaniet
MarmeladKompaniet är ett litet mikroföretag i Pedersöre kommun , som har fokus på förädling av bär och frukter. Catarina "Nina" Ekblom från MarmeladKompaniet deltog för första gången år 2013 i öppna SM-tävlingarna i Östersund. Hon tilldelades silvermedalj i klassen kryddad marmelad med en päronmarmelad med smak av saffran & valnötter. Juryns bedömning var "God ,djärv och vacker! Fina bitar av päron och valnötter. Perfekt kokta päron."
Seminarierna under Öppna FM i Mathantverk
Öppna FM i Mathantverk , som arrangeras 11-13 oktober, erbjuder matintresserade mycket annat än själva tävlingen. Under veckan ordnas miniseminarier, som är öppna för alla matintresserade I Finland och i de andra nordiska länderna. Seminarierna har tre huvudsakliga temata - ett nordiskt tema, ett företagsinriktat tema och ett mathantverkstema. Totalt erbjuds 24 seminarier och tre företagsbesöksrundor och du kan välja det seminarium som intresserar dig mest. Utöver seminarierna ordnas företagsbesök och det finns tre olika temarutter att välja på.
Vad erbjuder tävlingen dig?
För dig som ännu tvekar och inte har anmält dig till FM-tävlingarna, läs vad tidigare deltagare har att berätta. Vi presenterar några framgångsrika mathantverkare från Åland, som berättar om sina erfarenheter från SM-tävlingarna i Östersund.
Anmälningstiden till Öppna Finländska Mästerskapen i Mathantverk har börjat
Anmälningarna till det första Finska Mästerskapet i mathantverk har dragit igång! Information om tävlingen hittar du här på hemsidan, och det är hög tid att börja planera för sitt eget deltagande. Vilka klasser finns det att delta i, och vilka produkter har du? Har du en ”vinnare” i ditt sortiment? Valet av tävlingsprodukt kan vara självklart eller jättesvårt. Man får delta med många produkter om man har ett brett sortiment, men högst två produkter i samma klass. Kom också ihåg att det måste vara en produkt som finns till försäljning. Tävlingen sker i oktober, men anmälan ska vara inne senast 26:e augusti. Det är dags att vässa klorna, med hög ambitionsnivå men ännu mera nyfikenhet och hantverksglädje!