Seminarieprogram 2018
Onsdag 21.3.2018
kl. 13-17, Seminarium - Biomaterialförpackningar (på engelska)
kl. 18-20, Get together-kväll på Hotel Sea Front, Mathantverk i Finland rf - Suomen Artesaaniruoka ry håller medlemsmöte (på svenska, finska och engelska)
Torsdag 22.3.2018
kl. 9-10, Invigning
kl. 10.15-11.15, Föreläsning - Närmat, matnätverk och ekonomi (på finska)
kl. 11.30-12.30, Föreläsning - Närproducerat och mathub (på svenska)
kl. 12.30-13.30 Lunch
kl. 13.30-17.00, Företagsbesök - Den vilda maten (på svenska, finska och engelska)
kl. 18.00, Nördarnas bord,Hotel Sea Front, Restaurang Strandis (på svenska, finska och engelska)
Fredag 23.3.2018
kl. 9-10, Föreläsning - Trädgårdens guld (på svenska)
kl. 10.15-11.15, Föreläsning - Mitt mathantverk (på svenska)
kl. 11.30-12.30 Presentation - Föreningen för Äkta cider i Finland (på finska)
kl. 12.30-13.30 Lunch
kl. 13.30-14.30, Nordisk mat - Best practice (på engelska)
14.45-16.00, Experterna har ordet (på svenska, finska och engelska)
kl. 18.00, Middag och prisutdelning, Hotel Sea Front (på svenska, finska och engelska)
Vi förbehåller oss rätten till ändringar.
Seminariematerial från år 2017
Paneldiskussion kring ursprungssorter (länk till inspelning)
Storytelling
Hälsingestintan
Skapa mervärde av mathantverk
Livet som mathantverkare
Seminariematerial från år 2016
Mathantverkare och företagare
Nordisk matkultur - något att vara stolt över
Den nordiska mattävlingen 2017
Traditionell småskalig matkultur
Artisan/local food in the West Nordic countries
Det nordiska skärgårdssamarbetet
Original Finnish and Nordic varieties of heirloom plants
Original Finnish and Nordic varieties of heirloom plants, del 2, Tuula Pehu
Innovativa förpackningar, del 1
Innovativa förpackningar, del 2