Jurymedlemmar 2018
Jon Randow
Gedigen kockbakgrund möter korvmakeri på hantverksmässigt vis. Jon tar vara på smaker och kunskap om tekniker. Belönad med Svenska Korvakademins hederspris i februari 2018.
Ilona Miglavs
Utbildningsansvarig, marinbiolog med erfarenhet och kunskap om fisken i vattnet och hela vägen till måltiden.
Anita Storm
Marthornas ekologirådgivare, biolog i grunden och med naturen som det bästa skafferiet för mat och mediciner.
Maria Tigerstedt
Maria är en stor vän av närmat och som driver Mustila Viini i Kouvola.
Leena Jansson
Sommelier och rutinerad juryordförande från ett flertal tävlingar i Sverige.
Marie Backrud Ivgren
Marie, som doktorerat i rymdteknik presenterar sig som mejerska. På Löfsta herrgårdsmejeri ystar hon av egna kor och getters mjölk ostar i världsklass. Löfsta-lund osten inbringade ett guld i World Cheese Award i London.
Manfred Enoksson
Manfred, bagaremästare som delar med sig, utbildar och inspirerar i konsten att baka ekologiskt och med surdeg.
Karin Limnell
Lektor i gastronomi
Mattias Dernelid
Mattias Dernelid, produktchef för Smakriket vars producenter arbetar med naturliga processer där människans hand är närvarande genom hela produktionskedjan.
Suvi Malin
Matexpert, Maa- ja kotitalousnaiset i södra Finland.