Jurymedlemmar 2018



JonRandow2Jon Randow
Gedigen kockbakgrund möter korvmakeri på hantverksmässigt vis. Jon tar vara på smaker och kunskap om tekniker. Belönad med Svenska Korvakademins hederspris i februari 2018.

 

IlonaMiglavsIlona Miglavs
Utbildningsansvarig, marinbiolog med erfarenhet och kunskap om fisken i vattnet och hela vägen till måltiden.

 

AnitaStormAnita Storm
Marthornas ekologirådgivare, biolog i grunden och med naturen som det bästa skafferiet för mat och mediciner.

 

MariaTigerstedtMaria Tigerstedt
Maria är en stor vän av närmat och som driver Mustila Viini i Kouvola.

 

LeenaJanssonLeena Jansson
Sommelier och rutinerad juryordförande från ett flertal tävlingar i Sverige.

 

MarieBackrudIvgrenMarie Backrud Ivgren
Marie, som doktorerat i rymdteknik presenterar sig som mejerska. På Löfsta herrgårdsmejeri ystar hon av egna kor och getters mjölk ostar i världsklass. Löfsta-lund osten inbringade ett guld i World Cheese Award i London.

 

ManfredEnokssonManfred Enoksson
Manfred, bagaremästare som delar med sig, utbildar och inspirerar i konsten att baka ekologiskt och med surdeg.

 

KarinLimnellKarin Limnell
Lektor i gastronomi

 

MattaiasDernelidMattias Dernelid
Mattias Dernelid, produktchef för Smakriket vars producenter arbetar med naturliga processer där människans hand är närvarande genom hela produktionskedjan.

 

malin suvi






Suvi Malin

Matexpert,  Maa- ja kotitalousnaiset i södra Finland.