Kiinteistö- ja rakennussektorin päästövähennyspotentiaali on suuri. Jotta potentiaalista päästään toteumaan, tarvitaan osaamisen kasvattamista koko sektorilla sekä vahvaa yhteistyötä alan toimijoiden kesken. Korjausrakentamisella ja rakennetun ympäristön kunnossapidolla on merkittävä rooli kestävässä rakentamissa.
Koulutuspaketti vastaa omalta osaltaan vihreään siirtymään liittyvän rakennemuutoksen haasteisiin lisäämällä asiantuntemusta korjausrakentamisen, kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden suojelemisen osalta. Jatkuva oppiminen hyödyttää sekä opiskelijaa että työnantajaa. Tiettyjen kurssien kohdalla johdantokurssin osaamista voi syventää työelämälähtöisen projektityön toteuttamisella, mikä mahdollistaa opitun viemisen käytäntöön opiskelijan työpaikassa. Kannustamme myös ammatillisia oppilaitoksia kehittämään osaamistaan siten, että opetushenkilöstöllä on valmius huomioida uudet tietotarpeet perusopetuksessa.
Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa verkko-opintoina, klo 17.00–18.30. Opiskelijan on mahdollista valita joko koko koulutuspaketti (8 opintopistettä) tai koostaa yksittäisistä kursseista (1–2 opintopistettä/kurssi) haluamansa kokonaisuus. Osallistumiseen ei vaadita ennakkotietoa kestävästä korjausrakentamisesta. Kurssikokonaisuus on suunniteltu yhteistyössä mm. Rakennustuoteteollisuus RTT:n, RKL ry:n kanssa, ja toteutuksessa hyödynnetään asiantuntijoita ja vierailijaluennoitsijoita. Sama kurssikokonaisuus tullaan järjestämään myös ruotsinkielisenä.
Osallistumiseen ei vaadita ennakkotietoa kestävästä korjausrakentamisesta.
Kurssit ja aikataulut
Kevät 2025
- Johdatus ilmastomuutoksen aiheuttamiin sopeutustoimiin rakennusalalla (2 op), viikko 21, 23, 35, 36
Syksy 2025 – kevät 2026
- Ilmastoriskien arviointi, sopeutumisratkaisut ja tekninen säilyvyys (2 op), viikko 37–40
- Ilmastoriskien sopeutumisen elinkaarinäkökulmat ja muutosresilienssi (2 op), viikko 41–45
- Tekoäly kestävän korjausrakentamisen tukena (1 op), viikko 46–47
- Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin kansallisen toimeenpanon vaikutukset korjausrakentamiseen (2 op), viikko 48–51
- Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys korjausrakennushankkeissa (1 op), viikko 3–4
Kurssikuvaukset päivittyvät vielä toteutuksen aikana.
Koulutukset alkavat huhtikuussa 2025 ja päättyvät tammikuussa 2026.
Opinnot ovat maksuttomia, mutta eivät oikeuta opintososiaalisiin etuihin.
Novian ammattikorkeakoulu on ruotsinkielinen korkeakoulu, mikä tarkoittaa, että hallintojärjestelmät ja yleiset tiedot toimitetaan ruotsiksi ja englanniksi.
Klikkaa sivun ylälaidassa olevaa "Anmälan" kuvaketta niin pääset suomenkieliselle ilmoittautumissivulle. Ilmoittaudut tällä koko 8 op:n kurssikokonaisuuteen mutta voit halutessasi sitten jatkossa valita itsellesi kiinnostavat kurssit.
Huhtikuun loppupuolella lähetämme kaikille ilmoittautuneille osallistumislinkit Teams-etäyhteyteen yleistä infotilaisuutta varten.
Tarvitsetko apua Avoimen AMK:n ilmoittautumiseen tai jos sinulla on kysyttävää
Avoimen AMK:n opinnoista, ota yhteyttä oppnayh@novia.fi
Tervetuloa mukaan!
Tiedustelut ja yhteyshenkilö:
Kimmo Koivisto, kimmo.koivisto@novia.fi
Puh: +358447805574
Koulutusta rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA).