Yrkeshögskolan Novia med i ett banbrytande internationellt projekt inom utbildningsprogrammet kultur

26.1.2010
Jakobstad Pressmeddelande
Novia skylt löv

Novias utbildningsprogram kulturproducentskap som verkar i Helsingfors är med i ett unikt projekt där studerande samt studerande som har varit i utbyte vid Novia ordnar ett stort evenemang för kulturproducentstuderande i hela Europa. Evenemanget går av stapeln i Tjeckien 11-14.2.2010.

Karoliina Kuusi som studerar på utbildningsprogrammet kulturproducentskap vid Yrkeshögskolan Novia är PR-ansvarig för projektet. Kuusi konstaterar att det finns en klar efterfrågan att diskutera frågor kring diversitet, kultur och kulturproduktionens framtid. Frågorna vi söker svar på under evenemanget "To Culture With Love. Management" i Brno, Tjeckien är enligt Kuusi: Varför behöver vi kultur-producenter? Vilka är uppgifterna i de olika länderna? Hur kommer vår framtid att se ut?

Ett femtiotal studerande från 13 olika länder samlas i Brno för att komma i kontakt med olika aktörer, utbyta idéer, kunskap, erfarenheter och tankar med kollegor i den kreativa branschen. Vi närmar oss ämnet via informella inlärningsmetoder och uppmuntrar till aktivt deltagande. I praktiken kommer detta att ske via interaktivt arbete; konstnärliga och professionella workshops, "open space" och utforskande av Brnos kulturella scen.

Projektet är producerat av en internationell grupp studerande och unga professionella från Finland, Tjeckien, Tyskland och Kazakstan. Kulturfältet kan endast utvecklas om personer inom branschen reflekterar och utvecklar sig själva. Det finns en brist på liknande evenemang som fokuserar på studerande och de ungas professionella utveckling och tillväxt på kulturarbetares studerandeprogram.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Yrkeshögskolan Novia, programansvarig för kulturproducentskap, Tomas Träskman, mobil 044 799 8300
Yrkeshögskolan Novia, studerande Karoliina Kuusi tfn 050 372 5245
Public relations Czech republic, Jarca Tomarova, jarca.tomanova@gmail.com, phone +358 50372 5245 , team@tcwlm.net