Yrkeshögskolan Novia inleder sitt sjuttonde läsår  

23.9.2024
Novia Pressmeddelande
Novia fasad 4

Yrkeshögskolan Novia har tagit emot nya studerande för läsåret 2024–2025 och förväntningarna inför läsåret är höga, både bland nya studerande och personal. I år inleder drygt 1430 studerande sina studier vid Novia, vilket är lite flera än de senaste åren. 

”Jag är glad att kunna välkomna alla våra nya studerande. Efterfrågan på utexaminerade från Novia är hög och vi har därför de senaste åren ökat antagningen. Vi bidrar till att det finns kompetent arbetskraft att tillgå i våra regioner”, säger rektor Örjan Andersson. 

Fortsatt fokus har Novia på studerandes välmående. Under de senaste åren har studerande i högre utsträckning kunnat ta del av studievägledning och olika former av vardagscoaching. Novia har bl a en studiepsykolog som är anställd vid högskolan. Studiepsykologen nås med låg tröskel av studerande.

Många nya studerande vid Novia hösten 2024

Av de drygt 1430 nya studerande börjar 992 personer på dagstudier, 242 personer på flerformsstudier och 195 personer inleder Högre YH eller Master Degree.

De första veckorna har nya studerande deltagit i olika former av introduktion inom högskolan. Information för nya studerande finns på Novias hemsida här.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Yrkeshögskolan Novia, Rektor Örjan Andersson, mobil 050 527 2286

Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803