Yrkeshögskolan Novia fick en donation av DIFF - Ingenjörerna i Finland

9.3.2018
Pressmeddelande
Tack donation 2

Yrkeshögskolan Novia har mottagit en donation till teknikområdet på 15 000 euro av DIFF - Ingenjörerna i Finland. Donationen överläts av Kenneth Jönsson.

"Vi värdesätter donationen. Novia förser näringslivet med kunniga ingenjörer. Vi är stolta över att våra ingenjörer är efterfrågade på arbetsmarknaden och i praktiken har utexaminerade full sysselsättning efter examen”, konstaterar rektor Örjan Andersson.

”Det finländska näringslivet behöver sin ingenjörsutbildning. Vi stöder Yrkeshögskolan Novia och uppmärksammar yrkeshögskolans viktiga roll för att svara till behovet av ingenjörer på arbetsmarknaden. Förbundets mål är att medverka till en god ingenjörsutbildning samt till en teknisk och industriell utveckling i en människovärdig och miljövänlig riktning”, säger Tf. verksamhetsledare Kenneth Jönsson.

Yrkeshögskolan Novia har inlett medelinsamlingskampanjen "Stöd framtidens kunnande". Kampanjen pågår fram till 31.12.2018 och för den tiden berättigar donationer till motfinansiering från staten. En webbsida har öppnats på adressen www.novia.fi/donera där potentiella donatorer får mera information om kampanjen.

Tilläggsuppgifter fås av
Rektor/VD Örjan Andersson, tfn 050 527 2286
Tf. Verksamhetsledare Kenneth Jönsson, tfn 040 802 1420

Avsändare
Kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803