Yrkeshögskolan Novia börjar utbilda miljö- och energiingenjörer på engelska i Vasa

26.4.2010
Pressmeddelande
Studerande diskuterar 2

Undervisningsministeriet, UvM godkände vid de årliga mål- och resultat förhandlingarna Yrkeshögskolan Novias planer att påbörja en engelskspråkig ingenjörsutbildning i Vasa hösten 2011.

"I målförhandlingarna med UvM fick Novia för läsåret 2011 godkännande för ett fyraårigt engelskspråkigt utbildningsprogram Degree Programme in Environmental Engineering som leder till Bachelor of Engineering, ingenjör (YH)-examen. Det nya programmet är i enlighet med Novias strategi som också presenterades för ministeriet under målförhandlingarna, berättar rektor Örjan Andersson.

"Det nya internationella programmet är viktigt och kommer att stärka det internationella inslaget i studiemiljön bl.a. via undervisningen och internationella studerande" säger enhetschef Kim Westerlund.

"Målet med utbildningen är att utbilda experter som kan fungera inom miljö- och energiområdena vilka mer och mer går in i varandra. Det finns ett uttalat stöd från Vasaregionens internationella näringsliv för ett engelskspråkigt ingenjörsprogram eftersom Nordens största energikluster finns i regionen. Den internationella karaktären inom området betonas och efterfrågan på arbetsmarknaden finns, arbetsuppgifterna är intressanta och breda. Intresset för det nya utbildningsprogrammet väntas vara stort", avslutar Westerlund.

Ansökningstiden till det nya utbildningsprogrammet är januari-februari 2011 och görs på webbadressen www.admissions.fi

För ytterligare information, vänligen kontakta

Yrkeshögskolan Novia, rektor Örjan Andersson, mobil 050 527 2286
Yrkeshögskolan Novia, enhetschef Kim Westerlund, mobil 050 056 4299