Offentlig namntävling för campuskvarteret i Jakobstad

26.1.2010
Pressmeddelande
Studerande promenerar utanför Technobothnia 2

Offentlig namntävling för campuskvarteret i Jakobstad

Pressmeddelande 26.1.2010 kl 9.00
Stadskansliet Jakobstad

Offentlig namntävling

Nämnden för utbildningsenheternas gemensamma ärenden i campuskvarteret i Jakobstad har i samråd med byggherren, Fastighets Ab Magnum, beslutat att utlysa en offentlig namntävling för att hitta ett lämpligt övergripande namn för de byggnader som uppförs och renoveras i kvarter 2-2 i Jakobstad inom ramen för det projekt som hittills benämnts Kulturfabriken & Vektia.

Kvarteret kommer att bli hemvist för utbildningar inom Mellersta Österbottens Yrkeshögskola (turism, konfektion, internationell handel), Svenska yrkeshögskolan Novia (konst och musik), Åbo Akademi (barnträdgårdslärarutbildning), Yrkesakademin i Österbotten (musik) och Jakobstadsnejdens musikinstitut. Kvarteret kommer också att inbegripa ett affärs- och kontorskomplex, en restaurang samt en konsertsal för drygt 300 åhörare. Uppskattningsvis ca 800 personer kommer dagligen att studera eller arbeta i kvarteret.

I sitt beslut konstaterar nämnden att kvartersnamnet helst skall vara gångbart på svenska, finska och engelska. Benämningen får gärna associera till den verksamhet som kommer att ske i kvarteret och kan med fördel också koppla till tidigare aktiviteter i byggnaderna eller i övrigt anknyta till skeden eller personer i kvarterets eller stadens historia.

Tävlingsbidragen bör inlämnas senast 15.3.2010 till nämndens ordförande, stadsjurist Anne Ekstrand under adress Stadskansliet i Jakobstad, Strengbergsgatan 1 eller per e-post: anne.ekstrand@jakobstad.fi Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Den person eller organisation som inlämnat det vinnande förslaget erhåller ett pris om 2000 euro. Dessutom utlottas 2 st. pris á 200 euro bland alla som inlämnat förslag. Det slutliga namnvalet görs av byggherren i samråd med campusnämnden.


Jakobstad den 26 januari 2010