Novia inleder högre YH-utbildning inom konst i Jakobstad hösten 2015

27.1.2015
Pressmeddelande
IMG 7256 2

Hösten 2015 antas studerande till den engelskspråkiga högre YH-utbildningen Master of Culture and Arts i Jakobstad.

Utbildningen riktar sig i huvudsak till yrkesverksamma bild- och fotokonstnärer inom den visuella och audiovisuella konsten. Sökande bör ha en tidigare kandidatutbildning, målet för sökande är att utveckla sin professionella profil.
 
Utbildningen utvecklar de studerandes konstnärskap och deras professionella profil med inriktning på den internationella konstscenen och -marknaden. Studier bedrivs i nära samarbete med det professionella fältet. Utbildningen har en internationell profil med experter från olika områden inom konstvärlden, vilka agerar som handledare och mentorer för individuella processarbeten under utbildningen.
 
”Utbildningen stöder också den kommande satsningen på forskning och utveckling inom fokusområdet entreprenörskap inom kulturområdet”, berättar enhetschef Sören Lillkung.

”Den engelskspråkiga utbildningen Entrepreneurship in Arts/Master of Culture and Arts inleds vid Campus Allegro i Jakobstad hösten 2015. Utbildningen innebär heltidsstudier under ett år och omfattar 60 studiepoäng. Utbildningen sker i Jakobstad och även i form av distansstudier och studiebesök", säger Eva Forsman.

Ansökningstiden till den nya utbildningen pågår 17.3-9.4.2015. Läs mera om den nya utbildningen här:
www.novia.fi/degree-students/master-degree-programmes/entrepreneurship-in-arts/

”Utbildningen scenkonst i Vasa antar inga nya studerande hösten 2015. De tio nybörjarplatserna fördelas 2015 till den högre yrkeshögskoleutbildningen på engelska”, säger Sören Lillkung.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Yrkeshögskolan Novia, enhetschef Sören Lillkung, mobil 044 780 5800
Yrkeshögskolan Novia, Eva Forsman, tfn 044 780 5825

Avsändare kommunikationschef Jenny Svartsjö, 050 561 7803