Miljondonation till Yrkeshögskolan Novia

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr stöder Yrkeshögskolan Novias medelinsamling med en miljon euro. Stiftelsen firar i år sitt 100-årsjubileum.

1.3.2018
Pressmeddelande
bmr logo vit resize

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr stöder Yrkeshögskolan Novias medelinsamling med en miljon euro. Stiftelsen firar i år sitt 100-årsjubileum.

"Vi är överväldigade och glada över denna stora donation. Vi har mycket utbildning som syftar till att stöda barn och unga, vilket är i linje med syftet för Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne. Vi tar donationen som erkänsla för ett viktigt arbete och det sporrar oss att fortsätta att utveckla utbildningen", konstaterar rektor Örjan Andersson.

Gun Sandberg-Wallin, VD för Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, värdesätter den utbildning som ges vid Yrkeshögskolan Novia.

"Vi vill gärna stöda Yrkeshögskolan Novia och uppmärksamma högskolans viktiga roll för att svara till behovet av service på svenska inom social- och hälsovårdsområdet", konstaterar Sandberg-Wallin.

Donationen har riktats till social- och hälsovårdsområdet. Inom området är det främst socionomer, sjukskötare och hälsovårdare som jobbar med barn och unga. Utbildningen ges vid Yrkeshögskolan Novias enheter i Vasa och Åbo. Förutom examensgivande utbildning ger högskolan också fortbildning, till exempel specialiseringsutbildning inom barnskyddsarbete.

"Donationen är mycket värdefull för högskolan och utbildningen. Jag riktar ett varmt tack till Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och jag vill samtidigt gratulera den 100-åriga stiftelsen", avslutar rektor Andersson.

Yrkeshögskolan Novia har inlett medelinsamlingskampanjen "Stöd framtidens kunnande". Kampanjen pågår fram till 31.12.2018 och för den tiden berättigar donationer till motfinansiering från staten. En webbsida har öppnats på adressen www.novia.fi/donera där potentiella donatorer får mera information om kampanjen.

Novia är en svenskspråkig yrkeshögskola med god förankring i regionerna Österbotten och sydvästra Finland och är verksam i Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Yrkeshögskolan bidrar med kompetens och kunnande till de regioner där vi verkar och högskolan har 4000 studerande och 300 medarbetare.

Tilläggsuppgifter fås av
Rektor/VD Örjan Andersson, tfn 050 527 2286

Avsändare
Kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803

 

bmr logo vit