Inbjudan: Diskussionstillfälle om utveckling av samarbetet mellan högskolor och företag

28.3.2018
Pressmeddelande
IMG 5370 copy

Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU), rådet för yrkeshögskolornas rektorer (Arene rf), Finlands universitetsrektorers råd UNIFI rf samt Företagarna i Finland ordnar Yhdessä yrittämään! – diskussionstillfällen om utveckling av samarbetet mellan högskolor, yrkesskolor och företagare.

Diskussionstillfällen ordnas på fem orter, i Vasa ordnas tillfället
onsdag 4.4 kl. 15-18 vid Alere, auditorium Florence, Wolffskavägen 31. Programmet finns publicerat här.

Evenemanget riktar sig till företagare, anordnare av yrkesutbildning samt representanter för högskolor. Mediarepresentanter är också välkomna.

Under eftermiddagen diskuteras bra metoder för företagssamarbete, effekter av samarbete mellan företag och läroanstalter, studerandes och nyutexaminerades arbetslivsfärdigheter samt möjligheter att genom företagssamarbete utveckla regionens dragningskraft och konkurrensförmåga. I programmet ingår också ett kort informationstillfälle om de möjligheter som reformen av yrkesutbildningen ger företagare.

Efter tillfället finns möjlighet att diskutera med sakkunniga från högskolor och Företagarna i Finland.

Diskussionstillfällena är en del av NCU:s utvärdering Företagande och innovationsverksamhet i i yrkesutbildningen och högskolorna (Yrtti) samt det arbete som Arene, UNIFI och Företagarna i Finland genomför kring genomslagskraft samt deras gemensamma projekt som gäller samarbetet mellan små/medelstora företag och högskolorna och företagssamarbetets effekt. På tillfällena ska material tas fram för både Yrtti-utvärderingen och för arbetet med att utarbeta rekommendationer om företagande för yrkeshögskolor och universitet. 

Tilläggsinformation fås här:

webbsidan: https://karvi.fi/event/yhdessa-yrittamaan-osallistu-tilaisuuksiin-viidella-paikkakunnalla/
Arviointisuunnittelija Raisa Hievanen, Karvi, raisa.hievanen@karvi.fi, tfn 029 533 5542
Asiantuntija Eerikki Vainio, Arene ry, eerikki.vainio@arene.fi, tfn 040 060 6540