Yrkeshögskolan Novias högre YH-utbildning inom social- och hälsovård erbjuds i Vasa och Åbo

26.1.2022
Nyhet
hogreyh halsaochvalfard

Högre yrkeshögskoleexamen ger samma behörighet för offentliga tjänster som en högre högskoleexamen avlagd vid ett universitet. Utbildningen är avsedd för personer som befinner sig i arbetslivet och som vill fördjupa och bredda sina specialkunskaper. Studierna ger möjlighet att utveckla både den egna ledarskapskompetensen och expertkunnande för att kunna utveckla en interprofessionell social- och hälsovård. Utbildningen som omfattar 90 studiepoäng eller ca 2 år erbjuder 12 studieplatser per ort.

”Social- och hälsovården i Åbo- och Vasaregionen har stort behov av denna utbildning. Målgruppen för utbildningen är personer med examen som sjukskötare, hälsovårdare, barnmorska, socionom, bioanalytiker och röntgenskötare", berättar prefekt Eva Matintupa.

Studiernas centrala innehåll utgår från olika profileringar avancerad klinisk vård, bioanalytik, radiografi och strålbehandling samt utveckling och ledarskap. Studierna för samtliga profileringar består också av forskning och utveckling som syftar till att studerande ska kunna tillämpa ett vetenskapligt, evidensbaserat och etiskt förhållningssätt i sitt dagliga arbete. 

”Utbildningen förverkligas som flerformsstudier med högst två närstudiedagar per månad, virtuella- och självständiga studier. Utbildningen passar de som vill kombinera deltidsstudier med pågående arbete. Studierna består av gemensamma studier 30 sp, Leadership in Health Care and Social Services 15 sp, forskning och utveckling 15 sp, fördjupade yrkesstudier samt examensarbete som båda omfattar 30 sp”, säger utbildningsledare Camilla Strandell-Laine.

Ansökan till utbildningen pågår 16-30.3 och görs via studieinfo.fi. Utbildningen inleds hösten 2022.
Läs mer om utbildningen på studieinfo.fi för  Vasa och Åbo.

Hela Novias utbildningsutbud hittar du här på vår webbsida.

Tilläggsuppgifter fås av

Yrkeshögskolan Novia, prefekt Eva Matintupa, tfn 050 538 6671
Yrkeshögskolan Novia, utbildningsledare Camilla Strandell-Laine, tfn 050 472 8127

Avsändare

Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803