Undervisningskliniken NoVa ger hjälp med låg tröskel och viktig arbetslivserfarenhet för studerande

10.9.2024
Vasa Nyhet Hälsovårdare (YH) Socionom (YH) Sjukskötare (YH)
Undervisningskliniken NoVa

På måndag 16.9 öppnar undervisningkliniken NoVa sina dörrar för allmänheten. Kliniken finns i Alere på Campus Vasa och erbjuder stöd och hjälp med låg tröskel till exempel gällande psykisk hälsa och levnadsvanor. Alla som är över 18 år och bor i Österbotten välkomnas till kliniken där studerande inom hälsa och välfärd vid Novia och VAMK arbetar under övervakning av yrkesutbildade inom Österbottens välfärdsområde. Här ges studerande goda möjligheter att utveckla sina färdigheter i samarbete med välfärdsområdets yrkesverksamma.

Tanken bakom undervisningskliniken är att invånarna lättare ska få tillgång till välfärdstjänster genom att aktivare dra nytta av yrkeshögskolornas kunskaper och färdigheter i de tjänster som erbjuds i regionen. Ett besök på kliniken kräver varken ett kund- eller patientförhållande och därför är det lätt att bli kund hos kliniken.

Kliniken kan besökas utan tidsbokning

Kliniken fokuserar på hjälp som kan erbjudas med låg tröskel, och tyngdpunkten ligger på förebyggande vård. Det kan gälla stöd med den psykiska hälsan eller råd gällande hur man kan förbättra sina levnadsvanor. Besökare kan också kontrollera blodsocker och blodtryck samt få hjälp med att använda välfärdsområdets digitala tjänster.

En kund kan boka en personlig mottagningstid genom att ringa kliniken på telefonnummer 040 509 6852 eller bara sticka in på kliniken utan tidsbokning. Besöket är kostnadsfritt. Undervisningskliniken är öppen måndag–tisdag samt torsdag–fredag kl. 9–11.30 och kl. 12.30–15 och finns på adressen Wolffskavägen 31 i Vasa.

Mer information finns på klinkens webbplats.

För mer information kontakta

Nadja Suomela

Lektor i sociala yrkesämnen