Turku Science Park bygger SmartChemistryPark varumärket i samarbete med Novias tradenomstuderande

23.3.2015
Nyhet
Studerande promenerar utanför Technobothnia 2

Turku Science Park är primus motor till SmartChemistryPark, som inledde sin verksamhet vid årsskiftet. SmartChemistryPark erbjuder företag inom kemisk industri färdiga faciliteter: allt från den infrastruktur kemisk industri behöver till laboratorier, instrument och kontorsutrymmen. Som mervärde kommer den samlade kunskap både inom kemi och företagande som finns i parken. Målgruppen är på små och medelstora företag inom raffinering av biomassa, återanvändning av material, tillvaratagande av metaller från industrins sidoströmmar mm. Universitet och högskolor är nyckelpartners i forsknings- och utvecklingsprojekt. Redan nu verkar nio företag i parken som är lokaliserad på Reso Fabrikers område.

Yrkeshögskolan Novia och Turku Science Park har avtalat om ett långsiktigt samarbete gällande utvecklingen av SmartChemistryPark. Nu bygger tradenomstuderande upp identiteten för SmartChemistryPark. I praktiken handlar det om att ta fram varumärkesidentiteten och grafiska plattformen för SmartChemistryPark, logotyp, visuell linje och hemsidor. Projektet innehåller många fler delar som bakas in i studierna under kommande år. Studerande har intervjuat och arbetar tillsammans med företag som verkar i parken för få en realistisk bild av situationen och kunna bygga upp varumärkeskommunikationen. Förutom ”learning by doing” läser studerande in sig i teorin för varumärkesutveckling parallellt med projektarbetet. Projektet är ett bevis på lyckad integrering av näringslivssamarbetet i studierna. Projektet stöder också en av grundidéerna bakom SmartChemistryPark: effektiv resursanvändning och samarbete.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilläggsuppgifter fås av
Yrkeshögskolan Novia, lektor, Camilla Ekman, 044 762 3219 utbildningen för företagsekonomi, Tradenom (YH) i Åbo, www.teamnovia.fi

 

Tilläggsuppgifter fås av 
Yrkeshögskolan Novia, lektor, Camilla Ekman, 044 762 3219
utbildningen för företagsekonomi, Tradenom (YH) i Åbo, www.teamnovia.fi