Talent Forum Vaasa - Rekryterings- och karriärsevenemang för högskolestuderande i Vasa

30.11.2023
Novia Vasa Nyhet Evenemang
TalentForum Horizontal Logo RGB 1
Datum: 16.1.2024
Tid: 12.00-18.00
Plats: Vasa stadshus

Tisdagen den 16.1.2024 kl. 12-18 i Vasa stadshus kommer evenemanget Talent Forum Vaasa att hållas.

Som arrangörer står gemensamt högskolorna i Vasa; Vasa universitet, Åbo Akademi, Hanken, VAMK och Novia. Evenemanget anordnas i samarbete med VASEK och Expo Österbotten

Ursprungliga idén till det gemensamma evenemanget kommer från näringslivet och deras önskan att möta studerande vid ett sektoröverskridande evenemang.

Under dagen arrangeras företags- och organisationspresentationer, CV-kliniker samt föreläsningar. Studerande har möjlighet att diskutera praktikplats, sommarjobb, tema för slutarbete eller sin första arbetsplats. Förstås har studerande nu stor möjlighet att träffa studerande från de olika högskolorna. Evenemanget är kostnadsfritt för studerande.

Emilia Annala, studerande på Novia har genom en tävling utsetts till LOGO vinnare för evenemanget. Hon presenterar sig själv och sitt arbete såhär:

”- Jag är Emilia Annala och har i höst inlett mitt tredje år på Novias grafiska design -linje. Mitt mål med TalentForum Vaasas visuella identitet var att skapa ett energifyllt koncept som symboliserar både våra individuella karriärresor samt betydelsen av samarbete i arbetslivet. De grafiska elementen återspeglar mångfalden i hur varje individ bygger upp sin karriär – vissa hittar sin väg direkt, medan andra behöver utforska och prova sig fram. Under skapandeprocessen var jag inspirerad av just de unika sätten var och en hittar sin plats i världen."