Studerande vid TeamNovia utvecklar SmartChemistryParks varumärke

19.5.2016
Nyhet
IMG 0486 300x200

Studerande vid utbildningen tradenom (YH), företagsekonomi, Åbo
fick i uppdrag att utveckla SmartChemistryParks varumärke.

SmartChemistryPark är ett kluster av små och medelstora företag i kemibranschen som verkar på Reso Fabrikers industriområde, och faciliteterna erbjuder såväl kontorsutrymmen och laboratorier som infrastruktur för företagen som verkar där. I dagsläget har tolv företag sin verksamhet i klustret. 

Studerande har under drygt ett års tid arbetat med att utveckla varumärkesidentitet, logotyp, grafisk profil, varumärkesmanual, kommunikationsplan, hemsidor och övrigt marknadsföringsmaterial. Studerande har använt sig av varierande arbetssätt såsom exempelvis verkstäder, grupparbeten, presentationer, teoriläsning och reflektionspapper för att lyckas med sin uppgift. Inledningsvis gjordes en kartläggning bland företagarna för att utreda behov, förväntningar och syn på varumärket. Nyligen utfördes en uppföljning för att se åt vilket håll marknadsföringen och kommunikationen borde utvecklas. Nu utvecklas också kommunikationen inom sociala medier, speciellt LinkedIn. Under en verkstad som studerande ordnade kring sociala medier blev personalen blev också utbildad i hur man kan utnyttja kanalerna både externt och internt.

Det har varit både utmanande och spännande för studerande att ta del av en för dem helt ny bransch. Studerande har utöver utvecklingen av SmartChemistryParks varumärke dessutom arbetat både för företagen CrisolteQ och CH-Polymers som finns i klustret. För CrisolteQ gjordes ett examensarbete för att utveckla varumärket och förnya den grafiska profilen. Samarbetet resulterade i en fast anställning för personen som utförde arbetet.

Läs mer på teamnovia.fi

Läs mer om utbildningen till tradenom (YH), företagsekonomi, Åbo

IMG 0486 300x200Workshop på Smart Chemistry Park