Studera flexibelt till tradenom

12.8.2024
Tradenom (YH) Fortbildning Nyhet
Företagsekonomi tre studerande 3

Siktar du på att bli tradenom (YH) och önskar en mer flexibel lösning att ta dig i mål? Flexibelt till tradenom (YH) med start hösten 2024 är kanske det du söker!

Snabba och flexibla studier på distans via Öppna YH

Du kan börja på genast och läsa de moduler du behöver. Du hittar närmare information om kurser vi erbjuder under läsåret 2024–2025 samt tidpunkter på Öppna YH:s sidor.

Efter minst 30 avlagda studiepoäng kan du söka in via separat antagning för examensstudier eller välja att studera vidare inom Öppna YH.

Om du vill fortbilda dig genom att läsa separata kurser går det också bra.

Studieupplägg för tradenomexamen

För tradenomexamen krävs 210 studiepoäng. Dessa består av grundstudier, yrkesstudier och inriktade yrkesstudier. Därutöver har du praktik, valfria studier, forsknings- och utvecklingsmetoder samt ett examensarbete.

Inom utbildningen Flexibelt till Tradenom kan vi ta till vara det mesta av dina tidigare studier och relevant arbetserfarenhet samt omsätta det i studiepoäng. Vi gör en individuell studieplan för dig och validerar tidigare studier så att du inte behöver gå hela kurser i ämnen du redan behärskar. Det betyder att du kan förkorta din studietid om du har mycket studier och erfarenhet bakom dig.

Du kan välja att fördjupa dig inom ekonomiförvaltning eller kommunikation. Kurserna inom inriktade studierna kräver förkunskaper från grund- och yrkesstudier för att den studerande ska kunna ta till sig kursinnehållet. Relevant arbetserfarenhet eller tidigare studier räknas också som förkunskaper.

Mer information och ansökan.

För mer information kontakta

Anna Stenman

Fortbildningsplanerare