Pargas stad utmanar studerande inför centrumutveckling

4.3.2013
Nyhet
Studerande diskuterar 2

”Vi ändrar till och med detaljplanen om ni kommer med tillräckligt strålande idéer”. Så säger stadsdirektör Folke Öhman i Pargas i sin inledning inför ca 50 engagerade studerande i Pargas måndagen den 25 februari. Han utmanar ungdomarna att komma med kreativa och nya idéer för att utveckla Pargas centrum till en levande stadsdel där det händer och man trivs. Man skall tänka längre än enstaka evenemang: nu är det fråga om att utveckla verksamhet som lockar turister, främjar företagandet och aktiverar invånarna, speciellt ungdomarna, även på lång sikt.

Vecka 11 samlas 58 studerande vid TeamNovia (avdelningen vid Novia i Åbo som utbildar restonomer, samhällspedagoger och tradenomer) i Pargas för att bekanta sig med området, samla idéer och åsikter, diskutera och ta fram nya idéer för stadens projekt. Staden står för arbetsutrymmen på olika håll kring Köpmansgatan.

18.3 presenteras idéerna för stadens ledning och staden tar ställning till vilka tankar som skall presenteras på ett kick-off-seminarium 23.3, som är öppet för alla som vill delta i utvecklingen av Pargas centrum. På denna kick off kommer man att lägga fram förutsättningarna för hela Malmen projektet. Cristina Andersson, författare, vinnarcoach och känd talare, kommer att hålla en sporrande och inspirerande presentation. Som avslutning ordnas en workshop där deltagarna själv får ta fram och diskutera sina idéer i positiv och kreativ anda.

Tilläggsinformation fås av Timo Kerke, tfn 02 432 3211 och Camilla Ekman, tfn 02 432 3219.