Ny utbildning fördjupar kunskaperna inom sjukskötarens mottagningsverksamhet

20.2.2024
Nyhet Fortbildning
mottagningsverksamhet

Tillsammans med Vasa yrkeshögskola erbjuder Novia en specialiseringsutbildning inom sjukskötarens mottagningsverksamhet där du som studerande får chansen att utveckla dina kliniska färdigheter inom klientcentrerad vård och evidensbaserade mottagningstjänster.

Arbetsfördelningen och verksamhetssätten för professionella inom social-och hälsovården förändras i rask takt då servicestrukturen förnyas inom välfärdsområdena. En lösning kommer att vara en ökning av mottagningsverksamheten inom primärvården och specialsjukvårdens polikliniker. Detta möjliggör mångsidigare arbetsuppgifter och ansvarsområden på sjukskötarmottagningarna. En självständig mottagningsverksamhet är en ständigt utvecklande arena där framgång uppnås genom att stärka den egna kliniska kompetensen och förmågan att bedöma och utveckla klientorienterad verksamhet på ett effektivt sätt.

Syftet med specialiseringsutbildningen inom sjukskötarens mottagningsverksamhet är att stärka deltagarens kompetens som klinisk sakkunnig i en klientcentrerad serviceprocess och den evidensbaserade utvecklingen av mottagningstjänster.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom social- och hälsovårdsbranschen och som vill fördjupa dina kunskaper inom mottagningsverksamhet samt utveckla dina färdigheter vad gäller klinisk undersökning och behandling av patienter. Kravet är att du ska ha avlagt högskoleexamen inom social- och hälsovård eller ha en examen på institutnivå som föregår YH-examina samt minst 2 års arbetserfarenhet. 

Utbildningens innehåll

Utbildningen består av 30 sp och inleds hösten 2024. Studierna utförs som flerformsstudier vilket innebär när- och/eller digitala och självständiga studier. I utbildningen ingår följande moduler:

  • Sjukskötarens kliniska kompetens inom mottagningsverksamhet
  • Klientorienterad handledning
  • Evidensbaserad utveckling av mottagningstjänster

Ansökan pågår 5.2–17.5, läs mer och ansök här.