Novia bjöd in till en gemensam digital träff för studerande och alumner

12.5.2021
Nyhet
evenemang bild


Novia bjöd in till en gemensam digital träff med tema möjligheter efter studierna.

I evenemanget deltog både studerande, personal och alumner.

Som konferencier för evenemanget fungerade Henna Helenius, Samhällspedagog (YH), Novia alumn och också kurator vid Studerandeföreningen Åbo Kåravdelning ÅKA r.f.


Under evenemanget fick vi höra alumnerna:

Ville Peltonen, Socionom (YH)
Ville arbetar idag med uppsökande ungdomsarbete på SVEPS Ungdomsverkstad i Huvudstadsregionen. Uppsökarens uppgift är att vägleda ungdomar utan studie-/arbetsplats till de tjänster som den unga behöver för att kunna ta det nästa steget i livet.


Mariela Vainio, Sjukskötare (YH)
Mariela jobbar som sjukskötare med rehabilitering och evaluering vid en geriatrisk poliklinik i Huvudstadsregionen. Rehabiliteringen sker polikliniskt med hjälp av ett tätt sammansvetsat mångprofessionellt team. Målet med rehabiliteringen är att förbättra livskvaliteten hos hemma boende seniorer och deras anhöriga.

Sirkku Opacic, Socionom (YH)
Sirkku arbetar som handledare på Brottsofferjouren (RIKU). Tillsammans med sina kollegor ansvarar hon t.ex. över klientarbete och skolning av volontärer. Sirkku är stolt över att RIKU reagerar fort på fältets olika behov. Hon gillar sitt arbete för hon får verkligen en chans att utveckla saker och ting vidare!

Novias alumnverksamhet kommer inkommande läsår att fortsätta med serien ”Möjligheter efter studierna - Novia alumner berättar”. Vi kommer att erbjuda vår studerade möjlighet att t.ex. ta del av alumner från naturbruks och teknik branschen.