Martin Granström, musiker (YH), barock- eller kyrkomusik

"Utrymmena vid får använda är förstklassiga och vi får möjligheter att framföra vår musik regelbundet."

7.10.2024
Studerandeberättelser Musiker (YH), barock- eller kyrkomusik Nyhet
Martin Granstrom
Vem är du? 

Jag är en 27-årig violinist och musikentreprenör hemma från Nagu. Just nu frilansar jag aktivt med Stockholm som bas, driver kammarmusikfestivalen Midsommarmusik i Åbolands skärgård och studerar barockmusik (flerform) på Novia i Jakobstad. Om jag inte är upptagen med musik lagar jag antagligen mat, går i kyrkan eller är på resande fot. 

Vad gjorde du före dina studier?  

Innan jag började studera på Novia har jag studerat i bland annat Åbo, Helsingfors och Stockholm. Senast fick jag klart min magisterexamen i violin vid Kungliga Musikhögskolans kammarmusikavdelning på Edsbergs slott. 

Vad studerar du och varför valde du det ämnet?

Jag studerar barockviolin som flerformsstudier i Jakobstad. Jag är intresserad av att studera olika epoker och finna nya uttryck och tekniker, vilket stärker och berikar mitt musikerskap. Jag valde utbildningen eftersom man kan studera vid sidan av arbetet. 

Vad är det bästa med dina studier?

Jag stortrivs med mina lärare Aira och Petteri som förutom stor expertis och kännedom om (barock)musik, även delar med sig av sin iver och entusiasm kring ämnet. Studierna bedrivs i en nyfiken, noggrann och utforskande anda – det finns alltid något nytt att upptäcka och stimuleras av. 

Utrymmena vid får använda i Campus Allegro i Jakobstad är förstklassiga och vi får möjligheter att framföra vår musik regelbundet. 

Vilka är dina planer efter studierna? 

Efter studierna hoppas jag att jag tack vare förvärvade kunskaper, erfarenheter och kontakter kan medverka i professionella barocksammanhang och skapa mina egna barockprojekt. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja studera på Novia?   

Sök in till barockstudier vid Novia i Jakobstad. Det kommer att ge dig nya verktyg, erfarenheter och perspektiv som gör dig till en bättre musiker och musiken till en ännu bättre grej! Garanteras också god gemenskap.

 

Besök utbildningens sida för mer information om flerformsutbildningen till musiker (YH), barock- eller kyrkomusik.