Hållbarhetsverkstäder för turism- och restaurangbranschen ordnas på campus Raseborg i höst

23.8.2024
Hållbara samhällen och företag Hållbarhet Nyhet
raseborg 24 CL 7

Visste du att investeringar i hållbarhet förbättrar företagens lönsamhet och motståndskraft? Eller att kundnöjdheten och den upplevda kvaliteten är högre hos företag som agerar ansvarsfullt? Projektet Carbon Neutral Experience 2.0 främjar koldioxidneutralitet inom de inhemska turism-, restaurang- och evenemangsbranscherna i Nyland. Företag vägleds och stöds i övergången till en mer lönsam och hållbar verksamhet. Projektet är ett samarbete mellan Novago, Haga-Helia och Yrkeshögskolan Novia.

Välkommen med på projektets verkstäder där du får arbeta enligt ditt företags förutsättningar. Nedan listas tvåspråkiga verkstäder (svenska och finska) som ordnas på Novias campus i Raseborg.

På projektets hemsida hittar du listan med alla verkstäder som ordnas i höst.

Kom ihåg att anmäla dig! Det är gratis att delta i verkstäderna.  

Change boost workshops i hållbarhet på Novia

Ekonomisk lönsamhet är en väsentlig del av ett företags ansvarsfulla affärsverksamhet. I våra change boost-workshops erbjuder vi företag möjligheter att lära sig hållbarhetsrapportering, göra produkter mer hållbara och förfina företagets hållbarhetskommunikation.

1.10.2024, Gör hållbarhet lönsamt -Tee kestävyydestä kannattavaa 

Skapa en konkurrensfördel som en pionjär inom ansvarsfull turism! På vår Change Boost-workshop lär du dig hållbarhetsrapportering och utvecklingsdesign, som du kan använda för att göra turistnäringen mer miljövänlig och ekonomiskt lönsam. Verkstaden ordnas tisdag 1.10, kl. 10 – 13 på Yrkeshögskolan Novias campus i Raseborg. Verkstaden är tvåspråkig, svenska och finska

Anmäl dig senast 26.9. Länk till anmälan

4.11.2024, Gör din resetjänst mera hållbar -  Tuunaa matkailupalvelusi kestävämmiksi 

Du kommer att lära dig att designa och genomföra innovativa, hållbara turismprodukter som uppfyller framtidens kunders krav. Verkstaden ordnas på måndag 4.11, kl. 10 – 13 på Yrkeshögskolan Novias campus i Raseborg. Verkstaden är tvåspråkig, svenska och finska. 

Anmäl dig senast 29.10, länk till anmälan. 

 2.12.2024, Ansvarsfull kommunikation - Viesti vastuullisesti

I denna change boost-workshop kommer du att lära dig att utforma ditt hållbarhetsbudskap för din målgrupp utifrån deras behov och situation. Det är också fördelaktigt för verksamheten att kunna undvika de största fallgroparna och veta hur man ska agera om något går fel. Om ämnena väckte ditt intresse, kom med!

Verkstaden ordnas på måndag 2.12, kl. 10 – 13 på Yrkeshögskolan Novias campus i Raseborg. Verkstaden är tvåspråkig, svenska och finska. 

Anmäl dig senast 26.11, länk till anmälan. 

Carbon Neutral Experience 2.0 genomförs som ett samarbetsprojekt mellan Novago och yrkeshögskolorna Haaga-Helia och Novia. Tretton (13) kommuner i Nyland har gemensamt åtagit sig hållbarhetsmål: Helsingfors, Raseborg, Tusby, Borgå, Hyvinge, Esbo, Vanda, Hangö, Sibbo, Lojo, Sjundeå, Ingå och Nurmijärvi. Projektet finansieras av Nylands förbund och pågår under perioden 2023-2025.