Fotografstuderande Sofia Jern i final i internationell tävling

1.3.2016
Nyhet
Studerande diskuterar 2

Sofia Jern, tredje års studerande på Yrkeshögskolan Novias fotografutbildning (utbildningen till Medianom (YH), fotografering), har utsetts till en av tio finalister i den internationellt erkända tävlingen Student Focus. Tävlingen arrangeras av Word Photo Organisation och studerande från över 400 fotografutbildningar världen över deltog i tävlingens första delmoment.

På basen av de bilder som då sändes in valde en jury bestående av Simon Bainbridge, editor of the British Journal of Photography (Storbritannien), Mark Murrmann, photo editor of Mother Jones (USA) och Matthew Tucker, picture editor of BuzzFeed UK (Storbritannien) ut tio finalister. De övriga finalisterna kommer från Australien, Nya Zeeland, Polen, Frankrike, Sydafrika, Thailand, Japan, Mexico och Argentina.

Tävlingen fortsätter under vårvintern med att finalisterna producerar en ny fotografisk serie omfattande sex till tio bilder som behandlar temat "For the Good" – om hopp i en tid av ett ständigt flöde av dåliga nyheter. Utgående från dessa serier kommer juryn att utse en vinnare som tillkännages under en festlig ceremoni i London i april. Alla finalister kommer att delta i en världsomspännande utställning under 2016, vinnarens arbete kommer att publiceras bland annat i anrika British Journal of Photography.

"Jag blev verkligen glad då jag fick höra att jag var en del av tävlingen. De kommande månaderna kommer vara lärorika och minst sagt intressanta", berättar Sofia Jern, 23-årig fotografstuderande på Yrkeshögskolan Novia.

“Vi är väldigt glada över att igen ha en studerande bland finalisterna i Student Focus tävlingen. Sofia Jern är en talangfull och aktiv studerande och vi är stolta över att hon är i final. Vi har tidigare erfarenheter av tävlingen och därför vet jag att detta kommer att vara en fantastisk och nyttig process för Sofia. Även för vår utbildning är detta en bra chans för internationalisering och nätverkande, något vi prioriterar högt”, berättar Emma Westerlund, lektor vid Yrkeshögskolan Novia.