En namntävling utlyses för ny fastighet på Brändö i Vasa

24.2.2016
Nyhet
Torinakyma logolla

Yrkeshögskolan Novia och Vasa yrkeshögskola utvecklar i samarbete social- och hälsovårdsutbildning samt tillämpande forskning inom det så kallade ”Medibotnia”-projektet. I framtiden kommer samarbetet att erbjuda studerande förutom moderna utrymmen även möjligheter till gemensam undervisning och lärarutbyte mellan finsk- och svenskspråkiga utbildningar. För studerande är det en absolut konkurrensfördel när man vill sysselsätta sig i Vasaregionens tvåspråkiga arbetsmiljöer.

Kampuspiha logolla2

Torinakyma logolla3

Campusgården i Vasa (Linja Arkkitehdit Oy)

Novias utbildning inom social och hälsovård och Vamks utbildning inom social och hälsovård planerar en flytt till den nyrenoverade fastigheten på Brändö som  finns på Campus Brändö området i Vasa, Wolffskavägen 27-31. Fastigheten kommer att bli inflyttningsklar år 2017. Novia kommer också att ha sin förvaltning i fastigheten.

Det handlar om YA:s gamla fastighet i Brändö. Omkring 1300 studerande skall få plats i campuset som byggdes på 1950-talet. Det är inte mycket ursprungligt som blir kvar,  endast valven och ytterväggarna. Man kan säga att nästan allt annat förnyas, teknik, ytor och fönster. 

Projektnamn ”Medibothnia”
Nu behöver den nya fastigheten ett namn som fungerar både på svenska, finska och engelska. Namnet skall beskriva dynamiken i konceptet.

Vart sänder jag in mitt namnförslag?
Sänd in ditt namnförslag senast 1.3.2016 till jannika.bertlin@novia.fi

Vem kan delta i namntävlingen?
Personal och studerande vid Yrkeshögskolan Novia och VAMK kan delta i namntävlingen.

Vem är med i juryn?
Yrkeshögskolan Novia: rektor Örjan Andersson, enhetschef Åsa Nyberg-Sundqvist, lektor Eva Matintupa, kommunikationschef Jenny Svartsjö, förvaltningschef Kjell Heir

VAMK: rektor Tauno Kekäle, enhetschef Raimo Koivisto, kommunikationschef
Tarja Gromov, förvaltningschef Minna Laatu, hoitotyön koulutuspäällikkö Regina Nurmi

Vinnande bidraget
Pris utlovas för vinnande förslag, med fina Novia och Vamk produktpriser.

För närmare uppgifter om projektet, se hemsidan www.medibothnia.fi