Yrkeshögskolan Novia med och undersöker användningen av vilt på restauranger

19.11.2018
Forskning
pexels photo 410648

Vilka är faktorerna som påverkar då restaurangerna i Finland avgör om de ska erbjuda inhemskt vilt på sina menyer? Kunde andelen inhemskt vilt som serveras vara större, och vad behövs för en sådan utveckling?

Det här vill projektet ”vilt på tallriken” ta reda på. Projektet bekostas av Finlands Viltcentral  och är ett samarbete mellan Yrkeshögskolan Novia, Resurscentret HALD  och Svenska Handelshögskolans kompetenscentrum CERC .

Rahoitusta RH maksusta su pun

Tillsammans ska projektparterna göra en kundundersökning bland restauranger i Finland. Undersökningen tangerar frågor kring exempelvis produktutveckling, distribution och logistik.

Inom projektet kommer också att producera en utbildningsvideo riktad till viltstyckare som levererar till restauranger.
Projektet pågår under våren 2019 och planer finns på mer projektverksamhet inom temat.

Mera info:
Marianne Fred, projektledare, Yrkeshögskolan Novia
Tfn: +358444498409

 

Bild på köttbit: Pexels