Projektet Myrsky presenterar två företagares framgångsberättelser

2.1.2024
Hållbara samhällen och företag FUI Forskning
Framgangsberattelse Jensen och Liljeqvist

Projektet Myrsky som pågick under 2023, fokuserade på att stöda företagens förändringsarbete. En av dessa insatser var att lyfta fram positiva berättelser, så kallade framgångsberättelser.  
 
I den tvådelade serien framgångsberättelser får tittarna bekanta sig med Daphne Jensen, arbetslivscoach och Tanja Liljeqvist, hotellchef på familjeföretaget Ab Kasnäsnudden Oy som berättar om sitt arbete och hur de haft nytta av Yrkeshögskolan Novias utbildning och FUI-tjänster för att utveckla sin företagsverksamhet.  

Daphne Jensen, arbetslivscoach

Tanja Liljeqvist, hotellchef

Tillsammans, för företagarna

”Under hela projektets gång strävade vi efter att främja god praxis för förändringringsarbete hos mikro- och småföretag. En del i lyckat förändringsarbete är fortbildning, vilket kan vara allt från att förkovra sig i en artikel eller podcast till renodlad högskolekurs som ger studiepoäng eller certifikat. Nätverkande och att lära sig av varandra är den andra viktiga hörnstenen för gott förändringsarbete, med framgångsberättelser vill vi inspirera företagare”, berättar Kenneth Nordell, projektledare vid Novia.  
 
Projektet Myrsky var ett nationellt projekt där 22 yrkeshögskolor deltog för att stärka samarbetet mellan yrkeshögskolor och företag. Under året erbjöds kurser, föreläsningar, nätverkningstillfällen och olika typer av lågtröskelevenemang.  
 
Projektet Myrsky finansierades av Europeiska socialfonden REACT-EU som en del av EU:s åtgärder vilka vidtagits med anledning av coronapandemin. 

 

 

För mer information kontakta projektledaren

Kenneth Nordell

Projektledare