Novias projekt ”Stora komet” intresserade på internationell konferens

2.8.2018
Forskning
bokryggar

Stora komets utvecklingsarbete inom skönlitteratur presenterades på IGEL 2018 i Stavanger i juli och väckte stort intresse bland internationella forskare. Projektet leds av Yrkeshögskolan Novia.

Årets IGEL-konferens (International Society for the Empirical Study of Literature and Media) var den sextonde i ordningen och lockade sakkunniga från ett tjugotal länder.
Sissel Korpisola är projektansvarig för Stora komets verksamhet på det finlandssvenska informations- och kulturcentret Luckan och var på plats för att presentera resultatet av den litteraturkurs projektet ordnat. Kursen strävar till att ge ungdomarna redskap för att utveckla bland annat sin sociala kompetens, självreflektion och förmåga att se saker ur olika perspektiv. Just den här litteraturkursen ordnades på Arcada.
Läs Korpisolas blogginlägg i sin helhet här.

Projektet ”Stora Komet”  leds av Yrkeshögskolan Novia och stöder svenskspråkiga, nyländska ungdomar bland annat genom att samla och synliggöra de stödtjänster som erbjuds på svenska i Nyland. I projektet deltar även Luckan rf (delgenomförare), yrkeshögskolan Arcada, yrkesinstitutet Prakticum och Axxell och olika samarbetsparter från hela Nyland.