EU-projekt vid Novia erbjuder omfattande stöd för småföretags internationalisering

15.10.2024
Hållbara samhällen och företag Forskning
Kvinna och man arbete

BSR Go Abroad är ett EU-finansierat projekt vid Yrkeshögskolan Novia som stöder småföretag i Östersjöregionen med deras internationalisering. Projektet, som har en totalbudget på cirka 3 miljoner euro, pågår till oktober 2026 och erbjuder ett unikt stödpaket för företag med färre än tio anställda. 

BSR Go Abroad ger småföretag de verktyg, kunskaper och nätverk de behöver för att framgångsrikt ta steget ut på den internationella marknaden. Genom ett omfattande program av utbildning, coachning och nätverksmöjligheter får deltagande företag stöd att övervinna hinder och nå sin fulla potential på den globala arenan. 

“Många småföretag vill växa internationellt men ser det som ett stort steg. BSR Go Abroad sänker tröskeln genom att erbjuda kunskap, verktyg och lokala kontakter i målländerna. Upplägget består av fyra delar, där du börjar med två grundmoduler som du kan genomföra på under 20 timmar över fyra veckor. När du känner dig redo för internationell expansion kan du fortsätta med två fördjupningsmoduler. Dessa kräver mer tid men ger i gengäld djupare insikter och värdefulla kontakter,” säger Kenneth Nordell, projektledare vid Yrkeshögskolan Novia. 

BSR Go Abroad erbjuder företag utbildning inom olika områden:  

1. Skräddarsydd internationaliseringsstrategi: 

  • 360-graders bedömning av företagets internationella beredskap 
  • Personlig coachning och expertvägledning för att utveckla en anpassad strategi 

2. Kompetenshöjande utbildning och marknadsinsikter: 

  • Workshops och seminarier inom internationell affärsverksamhet 
  • Kunskap att hitta värdefull marknadsdata, trendanalyser och konkurrentinformation 

3. Nätverksmöjligheter och matchmaking: 

  • Introduktion till potentiella partners och kunder i Östersjöregionen 
  • Ett omfattande internationellt nätverk av likasinnade företag och specialister 

BSR Go Abroad är ett samarbete mellan partners från Finland, Norge, Sverige, Tyskland, Polen och Estland. Projektet koordineras av det danska utvecklingsbolaget Ervervshuse Sjælland och är delfinansierat av EU genom Interreg Baltic Sea-programmet. 

Småföretag som är intresserade av att delta i projektet och ta del av dessa värdefulla tjänster uppmuntras att ansöka. Platserna är begränsade och kommer att tilldelas baserat på företagens potential och engagemang för internationell tillväxt. 

För ytterligare information och ansökan, vänligen besök projektets hemsida. 

Vid frågor kontakta

Kenneth Nordell

Projektledare

Mathias Gröndahl

Projektsakkunnig