Lucas Esselström, Ingenjör (högre YH), teknologibaserat ledarskap

"Studieupplägget, det fungerade väldigt bra att kombinera studierna med arbete. Tillsammans med mina studiekamrater hade vi väldigt givande diskussioner angående ledarskapsfrågor."

Alumnberättelse Ingenjör (högre YH), teknologibaserat ledarskap
lucas esselstrom

Jag blev utexaminerad som miljöingenjör vid Novia 2010. Sedan dess har jag arbetat vid Wärtsilä med katalysatorer för avgasrening. Mina ansvarsområden har varierat inom forskning och utveckling, försäljning, och certifiering.

Varför valde du att studera till ingenjör (högre yh), teknologibaserat ledarskap?
Jag nappade direkt på reklamen om utbildningen, programmet verkade intressant och innehöll många ämnen som jag ville lära mig mera om. Jag hade vid den tiden fyra års erfarenhet som ingenjör.

Vad var det bästa med utbildningen?

Studieupplägget, det fungerade väldigt bra att kombinera studierna med arbete. Tillsammans med mina studiekamrater hade vi väldigt givande diskussioner angående ledarskapsfrågor

Vad jobbar du med idag?

Jag jobbar ännu inom samma avdelning på Wärtsilä sedan jag examinerades.

Vilken nytta har du av din utbildning i ditt arbete?

Jag har dagligen kontakt med personer med olika bakgrund, mål och värderingar, olika kommunikationstekniker har här gett mig den största nyttan.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Mitt arbete ger ständigt nya utmaningar som jag finner motiverande, så jag trivs väldigt bra, men jag skulle vilja arbeta närmare våra kunder inom en nära framtid.