Vänner av mat
Nyland är ett unikt landskap då det gäller mat och dryck. Här finns landets huvudstad, men också landsbygd och primärproduktion. Lägg därtill förädling, handel och konsumtion i olika form och storlek. Dessutom finns mängder av organisationer, föreningar, nätverk och projekt som arbetar för bra mat och dryck. Här försöker vi samla information om dessa aktörer.
Förbund och föreningar
Slow Food Västnyland
Slow Food Helsinki
Itä-Uudenmaan lähiruokatuottajat ry.
Resurscentret HALD rf - Resurssikeskus HALD ry
Understödsföreningen för hållbar köttförädling i Västnyland rf
Kungsvägen r.f.
Finlands Svenska Måltidsakademi
Projekt
Uudenmaan ruokasektorin kehittäminen, Laurea-ammattikorkeakoulu
Välmående av vilt - Hyvinvointia riistasta, Yrkeshögskolan Novia
Alternativa matnätverk
Uudenmaan ruoka - Nylands mat
Itä-Helsingin lähiruokarengas, REKO
Keravan lähiruokarengas REKO
Laajasalon lähiruokarengas, REKO
Lähiruoka Pysäkki REKO-TÖÖLÖ
Munkinseudun REKO lähiruokarengas
Nurmijärven REKO
Porvoo REKO Borgå
REKO Askola
REKO Ekenäs/Tammisaari
REKO Esbo Espoo Alberga Leppävaara
REKO Espoo Kauklahti Esbo Köklax
REKO Espoo Olari
REKO Grani
REKO Haaga
REKO Hakunila
REKO Helsinki, kantakaupunki
REKO Ingå - Inkoo
REKO Kannelmäki
REKO Karis/Karjaa
REKO Kivistön suuralue
REKO Lauttasaari Drumsö
Reko Liljendal - Loviisa
REKO Lohja/Lojo
REKO Myrskylä
REKO Myyrmäki
REKO Mäntsälä
REKO Pakila Baggböle
REKO Pohjois-Vantaa
REKO Pukkila
REKO R.E.E. (Pääkaupunkiseutu)
Reko ruokapiiri Käpylä
REKO Sjundeå / Siuntio
REKO Smedsby/Sepänkylä
REKO Tapanila
Reko Tikkurila
REKO Viikki
REKO Östnyland/Itä-Uusimaa
Tuusulan lähiruokarengas REKO
Vihdin REKO
Sidan uppdateras efterhand! Vill du med på listan? Hör av dig!