Smak, Diversitet, Teknologi Och Natur - Matregion Nyland Blickar Framåt!

Den 02.12. 2021 gick projektets slutseminarium över stapeln. Seminariet hölls på Yrkeshögskolan Novias campus Raseborg och streamades också på YouTube. Nedan kan du bekanta dig med seminariet genom att titta igenom hela inspelningen. 

 

Nedan kan du se också några utvalda föreläsningar från seminariet

 

Tapio Knuuttila (Skabam Oy) med föreläsningen Frex - Paluu Juurille på Matregion Nylands slutseminarium den 02.12. 2021 på Campus Raseborg.

  

Gun-Britt Husberg med föreläsningen 'Äpplen I Finland' på Matregion Nylands slutseminarium den 02.12. 2021 på Campus Raseborg. 

 

 

Annika Michelson (HAMK) med föreläsningen 'Mångfald i odlingen med hjälp av kulturspannmål' på Matregion Nylands slutseminarium den 02.12. 2021 på Campus Raseborg.

 

Matregion Nyland - Ruokamaakunta Uusimaa är ett treårigt projekt ägnat att lyfta och profilera Nyland som gastronomisk region, samt att skapa en långsiktig handlingsplan, strategi, för att föra landskapet till nya gastronomiska landvinningar. Projektet arbetar utgående från fyra fokusområden; Den offentliga tallriken, Turisttallriken, Exporttallriken och Nylänningens tallrik.

Projektet pågår 1.8.2018 - 31.12.2021. 

Projektet har beviljats finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt från Stiftelsen Finlandssvenska jordfonden.

 

Logobalk