Mathantverksdagar i Fiskars
Kustens mat ordnar Mathantverksdagar – Artesaaniruokapäivät 23-24.11.2018 på Hotel Tegel i Fiskars. Mathantverksdagarna är samtidigt projektet Kustens mats slutseminarium. Välkommen!
Program
Fredag 23.11
Kl. 11.00 – 12.00 Lunch, Wärdshuset i Fiskars
Kl. 12.00 – 12.15 Välkomstord och praktisk info, Marianne Fred, forskningsledare, Yrkeshögskolan Novia
Kl. 12.15 – 12.45 Sammanfattning av projektet Kustens mat, Ann-Louise Erlund, projektledare
Kl. 12.45 – 13.00 Mat ♥ Turism = Sant, Ville Vuorelma, turistchef, Raseborgs stad
Kl. 13.00 – 14.30 Turismens möjligheter för mathantverkare
-
Kungsvägen, Mia Aitokari, Kungsvägsprojektet
-
Turiststaden Borgå, Birgitta Palmqvist, Birgitta Palmqvist Productions
-
S:t Olav Waterway, James Simpson, Pargas stad
Kl. 14.45 – 15.00 Eftermiddagskaffe
Kl. 15.00 – 15.30 Landsbygdsturism – samarbete över gränser, Gunnel Englund, mathantverkare, Pellinge
Kl. 15.30 – 16.00 Geographic Indication is telling the origin of the food, Marjo Särkkä-Tirkkonen, erikoissuunnittelija, Nimisuoja-hanke PROMO
Kl. 16.00 –18.00 Valfritt program:
-
Alternativ 1 Rundtur till Ägräs Distillery, Fiskarsin Panimo och Kuura Cider. Rundtur och presentation (ej tasting, dryckerna serveras vid middagen). Max 35 personer.
-
Alternativ 2: Guidad promenad till Fiskars museum. Brukets historia och traktens mattraditioner. Max 25 personer.
Kl. 19.00 Middag, Restaurang Kuparipaja
Lördag 24.11
kl. 9.00 - 9.15 Utbildning i mathantverk, Ann-Louise Erlund, projektledare
Kl. 9.15 – 9.45 Mitt mathantverk - Vad har mathantverksutbildningen gett mig?
Kl. 9.45-10.15 Mörby gård och Svartå kvarn, Anna Alm, ekoodlare, Raseborg
kl. 10.15-11.00 Wheat is the new black, Sam Pettersson, surdegsbagare och projektledare, Matregion Nyland, Yrkeshögskolan Novia
Kl. 11.00-12.00 Lunch, Wärdshuset i Fiskars
Kl. 12.00 – 12.30 Artesaaniruoan SM -kilpailut 2019 Jyväskylässä - yhteistyötä ja uusia avauksia, Leena Pölkki, projektipäällikkö, Jyväskylän AMK
Kl. 12.30 – 13.00 Aktuellt från föreningen Mathantverk i Finland rf – Suomen Artesaaniruoka ry, Margot Wikström, ordförande
Kl. 13.00 – 14.00 Summering av dagarna, Ann-Louise Erlund och Marianne Fred
Kl. 14.00-14.30 Eftermiddagskaffe
Kl. 14.30- 16.00 Höstträff med föreningen Mathantverk i Finland rf – Suomen Artesaaniruoka ry
Praktisk information
Anmälningstid:
Anmälan till dagarna är öppen 8.10-5.11.2018. Anmäl dig via denna länk:
Anmälan till Mathantverksdagar - Artesaaniruokapäivät.
Platserna är begränsade, så anmäl dig i tid!
Deltagaravgift:
Det kostar 20 euro / dag att delta. I priset ingår lunch och eftermiddagskaffe. Därtill tillkommer kostnad för middagen och för parallellprogrammen. Middagen kostar 55 euro, då ingår inte dryckerna (som betalas på plats enligt konsumtion). På fredagen finns två parallellprogram Rundturen till Kuura Cider, Fiskarsin Panimo och Ägräs Distillery kostar 20 euro. Rundturen genom Fiskars till Fiskars museum med guidning om brukets historia och regionens mattraditioner kostar 10 euro.
Inkvartering:
Vi har förhandsreserverat rum på Hotel Tegel och Fiskars Wärdshus i Fiskars (ligger mittemot Hotel Tegel) och på Dönsby B&B i Karis (ca 13 km från Fiskars). Boka ditt rum själv, senast 9.11.2018. Vid bokningen nämner du att du deltar i ”Mathantverksdagar/Artesaaniruokapäivät”. Hotel Tegel tar emot bokningar till både Tegel och Wärdshuset.
Prisexempel:
- Hotel Tegel, enkelrum ca 95 euro/person, dubbelrum ca 65 euro/person
- Hotel Wärdshuset, dubbelrum ca 65 euro/person
- Dönsby B&B, enkelrum ca 50 euro/person, dubbelrum ca 40 euro/person, trippelrum ca 30 euro/person
Det är förstås även möjligt att boka boende annanstans! Via Airbnb hittar du boende i Fiskars. I Karis och och Ekenäs finns både motell och hotell att välja mellan. Se Visit Raseborgs webbsida för mera information.
Hur hittar jag till Fiskars?
Här kan du läsa mera om Fiskars och hur du hittar dit!
Frågor?
Kontakta oss per e-post mathantverk@novia.fi eller ring projektassistent Heidi Barman-Geust, tfn 044-449 8101.