Utbildningar inom Mathantverk under åren 2016-2018
Utbildning I pågick under 2016-2017
Utbildning II startade i augusti 2017 och pågår till slutet av december 2018. Anmälningstiden till utbildningen har utgått.
Här hittar du mera information om utbildningen.
I utbildningen ingår allmänna kurser som innefattar bl.a. smakskola, livsmedelslagstiftning, livsmedelskemi, mikrobiologi, planering av livsmedelslokaler, företagsekonomi, marknadsföring & försäljning, m.m. Allmänna ämnen totalt 30 närstudiedagar.
Varje kursdeltagare kan välja att fördjupa sig i ett av de följande sex områden á 10 närstudiedagar per område:
Kött Fisk
Mjölk Spannmål & bageri
Frukt & bär Grönsaker & svamp
Utbildningen ordnas enligt följande: Närstudier ca 5 veckoslut per termin i de allmänna kurserna. Studierna är mångsidigt upplagda med föreläsningar, seminarier, egna studier, studieresor och studiebesök. Undervisning sker via videokonferens – regionala mötesrum med videokonferensmöjligheter. Schema för utbildningen 2017-2018 finns här (ny version 17.8.2018)!
1 valbar kurs per studerande á 10 dagar och kurserna ordnas på olika orter i utrymmen som är lämpliga för respektive verksamhet. På kurserna har vi erfarna lärare från bl.a. Tyskland, Sverige, och Finland.
Studieresor ordnas till Skånes matfestival i maj 2016, Saerimneri Åre i oktober 2017 (Sverige), för båda utbildningarna till Italien i oktober 2018. Under våren 2017 och 2018 arrangeras Mathantverksdagar som är öppna för alla intresserade. Mathantverksdagarna ordnas på olika orter i Svensk-Finland.
Kontaktuppgifter:
Ann-Louise Erlund |
Harriet Strandvik Tfn 0457-345 1039 |
Anna Häggqvist Tfn 046-920 4870 |
Heidi Barman-Geust |