Forskningsomrade hallbara samhallen och foretag

Framtidens grönsaker

Framtidens grönsaker

Om Projektet

Målsättningen med projektet "Framtidens grönsaker" är att utveckla den Österbottniska växthusproduktionen gentemot framtida konsumentbehov. Genom att skapa kundorienterad produktion kan växthusproduktionen minimera risker från omvärlden. Aktiviteterna innefattar seminarier, trendanalys, konsumentanalys genom enkät och fokusgruppintervjuer, utredning av hinder och möjligheter inom producent- och handelsledet genom djupintervjuer, innovationsverkstäder för packerier, producenter och studerande, skapa en guide där slutresultatet sammanfattas.

Projektet drivs av Yrkeshögskolan Novia (Institutionen för företagsekonomi och institutionen för bioekonomi) tillsammans med Hanken - Svenska handelshögskolan (Institutionen för marknadsföring) och i samarbete med Österbottens svenska producentförbund r.f., Andelslaget Närpes Grönsaker, Botnia Grönsaker Ab samt Vasa Grönsaker Ab.

Målsättning

Projektets mål är: a) att utveckla Österbottens växthusproduktion gentemot det framtida konsumentbehovet i Finland b) att identifiera det framtida konsumetbehovet inom växthusproduktionen c) att stöda aktörer inom växthusproduktionen att möta det framtida behovet d) att stärka samarbetet mellan studerande och näringslivet.

FN:s hållbarhetsmål

9 hallbar industri innovationer och infrastruktur 1
17 genomforande

Lena Korkea-aho

Projektledare

Period: 25.11.2024 - 31.3.2027
Forskningsområde: Sustainable Communities and Businesses
Campus: Åbo
Total budget: 198786 €
Novias andel av totalbudget: 133794 €
Finansiärer: ,
Samarbetspartners: Hanken Svenska handelshögskolan