Ammattikorkeakoulujen vuoden 2010 parhaat opinnäytetyöt valittu

12.4.2011
Lehdistötiedote
Studerande diskuterar 2

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa Thesis-opinnäytetyökilpailussa on valittu vuoden 2010 parhaat opinnäytetyöt. Kilpailussa palkitaan 20 opinnäytetyötä 1 000 euron stipendeillä. Kilpailuun osallistui yhteensä 185 opinnäytetyötä.

Vuosittain järjestettävän Thesis-kilpailun tarkoituksena on kehittää opinnäytetöiden laatua ja vahvistaa opinnäytetyökulttuuria ammattikorkeakouluissa. Lisäksi tavoitteena on lisätä ammattikorkeakoulussa suoritettavien tutkintojen tunnettuutta ja tuoda esille tutkintojen erityispiirteitä, kuten työelämäläheisyyttä.

Ammattikorkeakouluissa suoritetaan vuosittain yli 20 000 tutkintoa, joihin jokaiseen kuuluu opinnäytetyö.

- Työelämälähtöiset opinnäytetyöt mahdollistavat opiskelijoille aitoja oppimistilanteita, joissa he voivat kehittää omaa osaamistaan yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän asiantuntijoiden kanssa. Thesis 2010 -kilpailun opinnäytetöissä työelämäyhteys ja käytännönläheisyys olivat hyvin esillä, sanoo Thesis-hankkeen johtoryhmän puheenjohtaja, vararehtori Riitta Rissanen Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Kilpailussa on koulutusalakohtaiset sarjat. Ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetöiden lisäksi kaikissa sarjoissa oli mukana myös ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetöitä.

- Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot (YAMK) ovat hyvää vauhtia vakiintumassa ja profiloitumassa. Niiden merkitys on suuri sekä yksilön että työyhteisön osaamisen kehittämisessä. YAMK-tutkintojen opinnäytetöillä on tärkeä rooli ammattikorkeakoulujen koko toiminnan työelämäläheisen dynamiikan varmistamisessa, toteaa Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE ry:n hallituksen puheenjohtaja, rehtori Vesa Saarikoski Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta.

Thesis-kilpailu on järjestetty vuodesta 1992. Kilpailun järjestää Oulun seudun ammattikorkeakoulu yhteistyössä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE ry:n kanssa. Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ammattikorkeakoulut tukevat hanketta vuosittaisella avustuksella. Hankkeen www-sivut ovat osoitteessa www.oamk.fi/thesis.

Lisätietoja:
Thesis-johtoryhmän puheenjohtaja, vararehtori Riitta Rissanen, Savonia-ammattikorkeakoulu, puh. 044 785 5004 tai riitta.rissanen@savonia.fi, Thesis-yhteyshenkilö, koulutussuunnittelija Kaarina Närhi, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, puh. 010 272 2880 tai kaarina.narhi@oamk.fi.