Yrkeshögskolan Novia ja Citec Engineering allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

17.11.2008
Lehdistötiedote
Studerande i grupp

Novia ja Citec Engineering Oy Ab allekirjoittivat 17.11. tekniikan alaa koskevan viisivuotisen yhteistyösopimuksen. Kyseessä on aiesopimus, jonka puitteissa osapuolet työskentelevät tekniikan koulutuksessa ja rekrytoinnissa yhteisesti asetettujen visioiden ja tavoitteiden eteen.

Novian ja Citec Engineeringin yhteistyösopimuksen tavoitteena on kehittää yhteisiä ydinosaamisalueita vastavuoroisesti konsultoimalla ja antamalla asiantuntija-apua."Tavoitteenamme on yhteistyö, joka hyödyntää molempia osapuolia. Koska Novia kouluttaa merkittävän osan alueemme insinööreistä, pyrimme tiiviiseen yhteistyöhön tekniikan alan johtavien työnantajien kanssa. Tämän sopimuksen avulla haluamme pitkäjänteisesti ja systemaattisesti vahvistaa insinöörikoulutustamme, edesauttaa kiinnostusta tekniikkaopiskelua kohtaan sekä kehittää yhteistyötämme elinkeinoelämän kanssa", sanoo Örjan Andersson, ammattikorkeakoulu Novian rehtori ja toimitusjohtaja.

"Citec Engineeringin tavoitteena on ensinnäkin kasvattaa kiinnostusta tekniikan opiskelua kohtaan yleisellä tasolla ja toisaalta varmistaa, että nopeasta kasvustamme johtuva rekrytointitarpeemme tyydyttyy", sanoo Citec Engineeringin toimitusjohtaja Martin Strand. "Citecin maailmanlaajuisten, teknisesti vaativien projektien parissa työskentely on sekä vaativaa että hauskaa. Haluamme tuoda tätä sanomaa julki tekemällä tiivistä yhteistyötä ammattikorkeakoulu Novian opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Siksi ammattikorkeakoulu Novia ja Citec Engineering ovat muotoilleet yhteistyön toteuttamiseksi joukon konkreettisia yhteisiä toimia", Strand kertoo.Yksikön johtaja Kim Westerlund esittelee yhteistyötoimia, joista Novian opiskelijat hyötyvät. "Citecin kanssa tekemämme yhteistyön puitteissa voimme viedä tekniikan opiskelijoitamme tutustumiskäynneille ja tarjota heille opinnäytetyön aiheita.

Lisäksi yhteistyösopimus tarjoaa tekniikan opettajille jatkokoulutusmahdollisuuksia. Voimme tarjota vaihto-opiskelijoillemme harjoittelupaikkoja, minkä ansiosta vahvistamme tietoisesti alueen työntekijäpotentiaalia", Westerlund toteaa.Novia ja Citec perustavat lähiaikoina ohjausryhmän, joka lukuvuosittain määrittää yhteiset toiminnot ja arvioi niitä.

Lisätietoja: Yrkeshögskolan Novia, tiedotuspäällikkö Jenny Svartsjö, puh 050 561 7803
Citec-yhtiöt, viestintäjohtaja Michael Smirnoff, puh 050 464 0656