Konsertti-sali Pietarsaaren Campus Allegrossa vihitään käyttöön maaliskuussa 2013

22.11.2012
Lehdistötiedote
Novia flagga

altalt

Moderniin ja korkealuokkaiseen Schauman-saliin mahtuu noin 400 katsojaa. Sali soveltuu kaikenlaisen musiikin esittämiseen ja tarjoaa mahdollisuuden erityylisten tapahtumien järjestämiseen, kuten konferenssit, konsertit, juhlat ja näyttelyt.

”Schauman-sali (Schauman Hall – Schaumansalen) soveltuu erinomaisesti konserttisalin nimeksi, kun ajatellaan historiallista yhteyttä ja nimen merkitystä Pietarsaaren kaupungille.”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Roger Broo.

Konserttisali on suunniteltu akustiikaltaan parhaiten soveltuvaksi noin 30 soittajan kamariorkesterille. Salin ominaisuuksiin kuuluu muunneltava akustiikka, joka mahdollistaa kaikenlaisen musiikin esittämisen mukaanluettuna musikaalit ja oopperat. Salissa on orkesterisyvennys ja nouseva ja laskeva näyttämö, joka on ainutlaatuista Keski-Pohjanmaan ja koko länsirannikon alueella. Konserttisaliin mahtuu enimmillään 400 katsojaa, riippuen siitä, millä korkeudella nouseva näyttämönosa on. Näyttämön takana sijaitsevat lämpiö (Green Room) ja pukuhuoneet, jotka ovat yhteydessä Campus Allegron muihin tiloihin.

”Sali on akustinen tila, joka on suunniteltu palvelemaan myös rytmimusiikkia. Näyttämöllä esitettävä musiikki voidaan samalla äänittää saliin kytketyssä huippumodernissa studiossa. Tämä tukee myös opiskelijoita ja heidän opintojaan ammattikorkeakoulu Noviassa, Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa, Pietarsaarenseudun musiikkiopistossa ja Pietarsaaren Sinfoniettassa.”, kertoo Sören Lillkung.

”Ammattitoimijat ja seudun moninaiset harrastajat musiikin ja näyttämötaiteen alalla voivat järjestää salissa erilaisia tapahtumia.”, jatkaa Lillkung.

"Näin korkealuokkainen konserttisali Pietarsaaren kokoisessa kaupungissa on Suomessa aivan ainutkertaista. Mutta alueen väestön aktiivisuus musiikin alalla on myöskin ainutkertaista.", toteaa rehtori Örjan Andersson.

"Konserttisali merkitsee ilman muuta PR-nostetta koko Pietarsaaren seudulle ja toivon todella, että mahdollisuutta käytetään hyväksi. Tässä luodaan edellytykset huomattaviin sivuvaikutuksiin", jatkaa Andersson.

Ab Jakobstads konsertsal on nimittänyt musiikin maisterin, Annika Myllärin toimitusjohtajaksi.


Lisätietoja

Hallituksen puheenjohtaja Roger Broo,puh 040 543 3466
Jakobstads Konsertsal Ab, Toimitus johtaja Annika Mylläri, puh 044 780 5805
Yrkeshögskolan Novia, Rehtori Örjan Andersson, puh 050 527 2286
Yrkeshögskolan Novia, Yksikönjohtaja Sören Lillkung, puh 044 780 5800