Heidi Barman-Geust
Heidi Barman-Geust
Heidi Barman-Geust works as a project manager at the Faculty of Bioeconomy. Heidi's areas of interest are rural areas and a sustainable food system. Recently the focus has been on local food, artisan food, continuous learning for rural entrepreneurs and wetlands.
Heidi has a master's degree in sociology, specializing in the environment and rural areas. Her master's thesis was about alternative food networks, especially the development of Reko rings in Finland.
Current projects
NylAF - Agroforestry I Nyland, 1.12024-31.12.2026. Promote sustainable agriculture by showing the potential of agroforestry.
Komio, 1.11.2023-30.9.2024. Utbildningssamarbete om klimatkompetens inom markanvändningssektorn.
Teaching
Heidi has planned and been responsible for the course Permaculture and Regenerative Agriculture (30 credits).
Selected publications
Articles and blog posts
- Barman-Geust, Heidi (2023). Praktiska lösningar för jordbrukets vattenvård. https://novialia.novia.fi/novialia/bloggar/bioekonomi/praktiska-losningar-for-jordbrukets-vattenvard
- Barman-Geust, Heidi (2023). Karta över våtmarker i västra Nyland. https://novialia.novia.fi/novialia/bloggar/bioekonomi/karta-over-vatmarker-i-vastra-nyland
- Barman-Geust (2023). Småföretag får hjälp med digitalisering och grön omställning. https://novialia.novia.fi/novialia/bloggar/bioekonomi/smaforetag-far-hjalp-med-digitalisering-och-gron-omstallning
- Barman-Geust, Heidi (2022). Nya sätt och nya verktyg. https://novialia.novia.fi/novialia/bloggar/bioekonomi/nya-satt-och-nya-verktyg
- Barman-Geust, Heidi (2022). Framtidens jordbrukare. https://novialia.novia.fi/novialia/bloggar/bioekonomi/framtidens-jordbrukare
- Barman-Geust, H & Fred, M. (2021). Gemensamt intresse bär långt. Svängrum-e, 6. https://svangrum.sofuk.fi/2021/46-juni/274-gemensamt-intresse-bar-langt.
- Barman-Geust, H. (2020). Vad är hållbarhet? Svängrum-e, 10. http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020101984385.
- Barman-Geust, H. & Fred, M. (2020). Kan systemtänk och design vara nyckeln till hållbarhet? Vasabladet, 4.7.2020. https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe202103026370
- Barman-Geust, H. (2019). Manual för FM i mathantverk. Novia publikation och produktion, serie R, 1, 1–20. https://www.novia.fi/assets/Publikationer/Serie-R-Rapporter/Barman-Geust-Manual-for-FM-i-Mathantverk.pdf
- Barman-Geust, H. (2019). Nytt yrke: mathantverkare. Vasabladet, 5.1.2019. https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2019061019712
- Barman-Geust, H. (2018). Lyckas med sylt och glögg från grunden. Kuriren, 19–20, 42–44.
- Barman-Geust, H. (2017). Mathantverk – En möjlighet för mångsysslare i skärgården. Skärgård, 40:2, 10–17. https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022101261696
Master´s thesis
- Barman-Geust, Heidi (2019). Från jord till bord utan mellanhänder. En empirisk undersökning om rekoringarnas konsumenter i Finland. https://www.doria.fi/handle/10024/168894
Contact
Please feel free to contact me regarding project collaborations.