Matregion Nyland
Period: 1.1.2018 - 4.4.2022
Content:
Matregion Nyland - Ruokamaakunta Uusimaa är ett dryga treårigt projekt som
pågår under perioden 1.8.2018 - 31.12.2021. Projektet har beviljats
finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt från
Stiftelsen Finlandssvenska jordfonden.
Målsättningen med projektet Matregion Nyland - Ruokamaakunta Uusimaa är att
lyfta och profilera Nyland som gastronomisk region, samt att skapa en
långsiktig strategi för att föra landskapet till nya gastronomiska
landvinningar. Projektet arbetar utgående från fyra fokusområden:
- Den offentliga tallriken
- Turisttallriken
- Exporttallriken
- Nylänningens tallrik
Focus area: Bioekonomi och hållbart nyttjande av naturresurser
Campus: Raseborg
Financers: Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (EJFLU) , Stiftelsen Finlandssvenska jordfonden
Project owner: Yrkeshögskolan Novia
Project manager: Christos Granqvist