Yousra Palani, sjukskötare (YH)

Yousra Palani

Bakgrund
Jag heter Yousra Palani och studerar första året till sjukskötare (YH). Jag är hemma från Vasa. Jag är utexaminerad husbyggare sedan tidigare. På fritiden umgås jag med vänner och lär mig nya språk. Jag jobbar som inhoppare vid daghem och eftis.

Berätta om ditt val av studier!
Jag är social och vill hjälpa människor därför valde jag att studera till sjukskötare och för att jag vill jobba på sjukhus för att det perfekt för mig. Som sjukskötare finns det mycket jobb och jag har möjlighet att jobba på olika avdelningar med olika människor.

Vad är det bästa att studera till sjukskötare (YH)?
Det bästa med att studera till sjukskötare vid Novia är att studierna består av mycket praktiska övningar och grupparbeten. Jag har gott om tid för att göra hemuppgifter eftersom vi har självstudielektioner där vi får göra eget arbete så får jag mera fritid senare på kvällen.

PR-tutor & International tutor
Som PR-tutor har jag fått möjligheten att träffa nya människor och fått hälsa på i gymnasier och yrkesskolor och presentera Novia. Som internationell tutor tar vi emot utbytesstuderande från andra länder och ser till att de får ett bra studieliv vid Novia.

Mina framtidsplaner
I framtiden vill jag studera och jobba utomlands.

Skulle du rekommendera Novia och din utbildning
Om du är social, tycker om att hjälpa andra och träffa nya människor är utbildningen ifråga perfekt för dig.