Ronny Illman, formgivare (YH), inredningsdesign

Bakgrundronny3

Jag är Ronny, från Kimitoön. Jag är utbildad guldsmed från Axxell och jobbade efter det på Guldviva i fem år. Nu är jag studieledig från Silja Line, där jag jobbat som croupier i några år. Jag hade nog länge funderat på att vidareutbilda mig, men man blir bekväm då man en gång är i arbetslivet. Det behövdes nog också lite mognad för att hitta sin plats i livet.

Om ditt val

Det var skrämmande och märkligt både att börja studera igen efter en längre paus och att flytta långt bort, men det känns som ett bra val. Jag tycker också att det är bra att studera på en liten ort, då håller man bättre fokus på studierna.

Vad gör ni just nu i studierna?

Nu håller vi på med bland annat introduktionskurser och planlösningar där vi planerar en lägenhet. Det är väldigt intressant och verkligt och känns relevant att lära sig. Nu är det mest bara grundläggande kurser – jag ser verkligen fram emot alla de fördjupade kurserna! Jag har planer på att åka på praktik till Sverige eller Danmark. Svensk och dansk design intresserar mig, då de där har framstående designers.

Vad gör du om tio år?

Det har jag nog ingen aning om. Det viktigaste är att man har ett jobb som man trivs med och som man känner att man utvecklas i. Chansen är stor att jag är egenföretagare.

 

2020 ändar inriktingen till inredningsarkitektur!

Läs mer om utbildningen i inredningsarkitektur här >