Robin Pienkuukka, ingenjör (YH), byggnads- och samhällsteknik

Robin Pienkuukka, 21år 

s
tuderar till ingenjör (YH) inom byggnads- och samhällsteknik vid Campus Vasa

Berätta om ditt val av studierRobin Pienkuukka 2021

Varifrån byggnadsintresset kommer har Robin Pienkuukka ingen aning om – en dag visste han bara att det var det han skulle syssla med.

– Byggnadsbranschen är väldigt mångsidig och man kan jobba med allt från fastigheter till vägar, fartyg och så vidare, förklarar Robin, som ville studera vidare till ingenjör efter att ha tagit kombiexamen som byggare och student från Yrkesakademin i Vasa.

Målsättningen är att starta eget företag sedan – och gärna också själv bygga och få arbeta rent praktiskt och inte bara med papper. Robin bor tillsvidare kvar hemma i Korsholm, och för tillfället görs endast tenter och laborationer på plats i skolan. 

Hur är det att studera i Vasa?

 - Vasa är en trevlig studiestad, även om man är hemma härifrån.  Många av mina vänner valde att stanna kvar också, och det kändes som ett bra val. Jag fungerar nu också som tutor, men tyvärr har den delen av studielivet nu satts på paus på grund av pandemin. Med snart två års yrkeshögskolestudier bakom sig kan Robin konstatera att det långt är frihet under eget
ansvar som gäller – en fördel om motivationen och målsättningarna är på rätt plats.

Läs mera ingenjör (YH) inom byggnads- och samhällsteknik som du kan studera både i Vasa och i Raseborg.