Rebecca Varhama, musikpedagog (YH)

Berätta om dig själv!rebecca varhama

Mitt namn är Rebecca Varhama och är hemma från Korsholm. Efter gymnasiet studerade jag två år på Lappfjärds folkhögskola varifrån jag sökte vidare till musikerlinjen vid Yrkesakademin. Jag fick min examen i våras.

Varför valde du att studera till musikpedagog (YH)?

Efter att jag blev klar från skolan visste jag att jag ville studera vidare och det kändes som rätt val att fortsätta mina musikstudier men också att börja få studera musikpedagogik. Det har varit otroligt intressant!

Vad är mest intressant i din utbildning?

Det att jag får studera det som är min passion! Att varje dag få utmana sig själv, utvecklas, musicera med andra och träffa nya människor!

Hur är det att studera i Jakobstad?

Då jag flyttade hit för dryga 3 år sen var jag en aning skeptisk. Men jag var det i onödan! Jag trivs bra i Jakobstad. På Campuset omringas man av kultur; konserter, vernissager, föreställningar... Jakobstad är en mycket fin och mysig liten stad.

Vilka är dina framtidsplaner?

Mina planer ändras väldigt ofta men musiken hålls alltid kvar i bilden. En dag lockar musikalscenerna medan en annan dag fokuserar jag på att skriva min egen musik. Så just nu blickar jag inte så mycket framåt utan njuter av nuet och att få koncentrera mig på min egen utveckling som musiker och musikpedagog.

Läs mer om musikpedagog (YH).