Lukas Krook, ingenjör (YH), el- och automationsteknik

BakgrundLukas Krook

Jag är Lukas Krook och kommer från Närpes. Jag är 22 år och innan jag kom till Novia gick jag i Närpes Gymnasium där jag tog studenten.

Berätta om ditt val av studier

Jag studerar till ingenjör inom el- och automationsteknik. Jag valde detta för att jag inte var riktigt säker på vad jag ville göra och tyckte denna linje ger en bred utbildning och mera tid att tänka på vad jag vill jobba med i framtiden inom teknikbranschen.

Vad är det bästa med din utbildning?

Det bästa med min utbildning är nog att man lär sig mycket intressanta saker inom tekniken, både praktiskt och teoretiskt.

Berätta om din praktik

Jag hade min första praktik på NTM i Närpes. Praktiken var inte direkt ingenjörsinriktad, men jag hade ett kontorsarbete där jag hjälpte till att organisera företagets interna databaslager.

Hur är det att studera i Vasa?

Jag tycker det är bra i Vasa eftersom jag har många vänner här, nära hem till familjen och så är staden i sig själv också trevlig.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag är fortfarande osäker på vad jag vill göra. Jag har fortfarande inte valt en inriktning, det gör vi i vinter, men just nu så intresserar elkraftsinriktningen mig mest så jag kommer högst antagligen att jobba inom elkraft i framtiden.

Varför skulle du rekommendera din utbildning?

Om man fortfarande är osäker på vad man vill göra, men ändå vet att man vill arbeta inom teknikbranschen, så får man lära sig mycket här innan man väljer en inriktning och vad man vill fortsätta fördjupa sig inom.

Läs mer om utbildningen till ingenjör (YH), el- och automationsteknik genom att klicka här.