Jonas Solvin, ingenjör (YH), produktionsekonomi

Bakgrundjonas solvin

Jag heter Jonas och har växt upp i Sundby, Pedersöre. Studenten tog jag vid Pedersöre gymnasium, som jag gick fyra år för att ha möjlighet att idrotta. Förutom idrott har jag under högstadie- och gymnasietiden varit aktiv inom ungdomsrådet i Pedersöre, där jag var ordförande under 2016-2017.

Vilken är din idrott?

Främst har jag alltid sysslat med kastgrenarna inom friidrotten, och i slutändan har satsningen blivit på kulstötning och även till en del diskuskastning. Idrott har alltid funnits med i mitt liv, och friidrotten har bokstavligen funnits med sedan mitt första levnadsår, men jag har även spelat ishockey i ca 6 år och tävlingssimmat i 8 år. Under de senaste 5 åren har ändå friidrotten varit i fokus, fast jag även på sidan om har börjat tävla i styrkelyft.

Varför valde du att studera produktionsekonomi?

Jag har alltid varit intresserad av ekonomi samt även gillat att arbeta praktiskt. Därför var produktionsekonomi ett ganska lätt val för mig.

Hur är det att kombinera din idrottskarriär med dina studier?

Hittills har det gått riktigt bra. Att ha möjligheten att kombinera båda genom att studera på dagarna och träna under kvällarna och helgerna kompletterar vardagen riktigt bra. Det innebär att jag inte hinner ha det tråkigt riktigt ofta.

Hur är studielivet?

Studielivet i Vasa har jag fått en riktigt bra bild av såhär långt. Det är trevligt att bo i en stad där så många av medmänniskorna är studerande och många har liknande målsättningar och syn på livet.

Framtidsplaner/drömjobb, både inom idrotten och studierna?

Drömmen som idrottare är förstås att lyckas på nationell samt internationell nivå. När det kommer till drömjobb så har området inte särskilt stor betydelse, dock helst relaterat med ekonomi. Helst vill jag jobba inom något företag, där arbetstakten är hög och jag kan utvecklas och utmanas i det vardagliga jobbet.

Läs mer om ingenjör (YH), produktionsekonomi.