Jenny Le-Östman, tradenom (YH)

Jenny Le-Östman

Bakgrund

Jag heter Jenny Le-Östman. Jag är född och uppvuxen i Jakobstad. Jag har i grunden en yrkesexamen inom textil- och beklädnadsbranschen och studerar mitt andra år på tradenom utbildningen här i Jakobstad. Jag jobbar vid sidan av studierna som löneräknare på Mico Botnia och spelar fotboll och futsal på fritiden.

Berätta om din idrott?

Jag är fotbollsspelare och spelar både fotboll i damernas division två med Esse IK samt Futsal på liganivå med KP-V Etu från Kaustby. Jag har även skejtat på FM-nivå 2014 samt dansat hela mitt liv. Jag valde att satsa på fotbollen och nu spelar jag för första gången i ligan med futsal laget i höst.

Varför valde du att studera tradenom (YH)?

Jag har alltid velat söka in till utbildning inom ekonomi eller marknadsföring. När jag fick höra om att det för första gången skulle startas igång en tradenomutbildning på svenska vid Novia i Jakobstad som delvist görs på distans valde jag att söka direkt. Utbildningen ger mig möjlighet att läsa bägge områden samt att jag hinner satsa på mitt arbete och fotboll.

Hur är det att kombinera idrottskarriär med studier?

Det är ständigt en utmaning att hinna med träning, matcher, skolarbeten samt jobb, men det går! Vi har närvarostudier tre dagar per vecka och några kurser körs helt på distans. På förmiddagen är jag på jobb, på eftermiddagen är jag endera i skolan eller deltar på distansstudier hemma och på kvällen kan jag träna.

På bussresorna med laget hinner jag göra läxor. Jag jobbar vid sidan av studierna och tack vare arbetstidssystemet där har jag kunnat vara flexibel med både idrott samt skola.

Framtidsplaner/drömjobb, både inom idrott och studier?

Jag är väldigt nöjd med vad jag gör just nu, både inom sporten samt arbetet. Såklart skulle det locka att någon gång efter studierna prova på att jobba utomlands, endera via jobb eller idrott. Förtillfället är framtidsplanerna att klara sig långt i ligan tillsammans med laget och få goda betyg.