Emma Långnabba, formgivare (YH), inredningsdesign

Berätta om dig själv!emma langnabba2

Jag heter Emma och är hemma från Oravais. Efter att jag tog studenten vid Vörå samgymnasium flyttade jag till Jakobstad och studerade ett år till inredningsassistent vid Optima. Därefter sökte jag in till formgivare, inredningsdesign vid Novia i Jakobstad, där jag nu studerar mitt andra år.

Varför valde du Novia och att studera till formgivare (YH), inredningsdesign?

I gymnasiet visste jag inte alls vad jag ville studera vidare till. Efter att ha läst Novias utbud och hittat inredningsdesignlinjen förstod jag direkt att det är detta jag vill studera, men eftersom utbildningen tidigare bara hade antagning vartannat år så studerade jag ett år till inredningsassistent vid Optima innan jag kunde söka in till Novia.

Vad är mest intressant i din utbildning?

Att få studera något där man får vara kreativ, lösa problem och tänka funktionalitet känns som det roligaste man kan studera tycker jag. Vi påverkas av de rum vi befinner oss i och jag tycker det är roligt och intressant att få planera rum som ska uppfylla sin funktion och att man ska trivas i rummet. Det är intressant att lära sig nya saker och bli duktigare.

Hur är det att studera i Jakobstad?

Jag trivs med att studera i Jakobstad. Jag kommer från en liten by så Jakobstad känns lagom stort.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag vet inte ännu exakt vad jag vill jobba med i framtiden, en dröm är att ha ett eget företag. Just nu vill jag studera för att lära mig mer, jag vill ha ett jobb som jag trivs i där jag får vara kreativ, lösa problem och tänka funktionalitet för då mår jag som bäst.

Varför rekommenderar du din utbildning?

Jag rekommenderar denna utbildning eftersom den är så rolig och lärorik.

 


2020 ändar inriktingen till inredningsarkitektur!

Läs mer om utbildningen i inredningsarkitektur här >